DIZAJN I ARHITEKTURA

Super metoda za preživljavanje ljetnih vrućina

Misao vodilja: jeftino i jednostavno
bazen
Kada pomislimo na ljeto, misli nam instantno ispune romantične slike mirišljavih, senzualnih, ljetnih noći natovarenih smijehom, koktelima i finom glazbom, a predvođenih besramno lijepim zalascima sunca. Drugu stranu medalje svjesno zanemarujemo jer, realno, maštanje i sparina dana, uzavreli asfalt i miomirisi koji također prate ovo godišnje doba baš i ne idu zajedno.

Upravo u ovu drugu, nezgodniju stranu medalje, upadaju raznorazne metode osvježenja koje su nužne za preživljavanje tijekom vrućih mjeseci. Sparina i vrućina ne štede nikoga, a kako ljeto ipak ne želimo provesti u zatvorenom klimatiziranom prostoru, valja biti maštovit kad je riječ o rashlađivanju.

S time na umu, jedna nam se ideja koja se počela širiti raznim internet kutcima i Pinterest mapama učinila zanimljivom i idealnom za sve one koji si ne mogu priuštiti bazen u dvorištu. Riječ je o metalnim spremnicima vode za ispašu kakvi se koriste većinom u poljoprivredne svrhe a koji, koliko god to čudno zvučalo, mogu dobro funkcionirati i kao bazeni manjih dimenzija. Primjere kako se spremnici mogu uklopiti u dvorište, vikendicu, na trijem ili terasu nalazimo na Instagramima raznih blogera, a ovisno o spretnosti, na njih se mogu ugraditi i filteri koji će pročišćavati vodu, baš kao u pravim bazenima. Smeta li vam izgled ovih spremnika, uvijek ih možete kamuflirati drvenim konstrukcijama, ukopati u zemlju, obložiti betonom, upotpuniti biljkama i inim.  

bazen
bazen
bazen

M.M.
Foto: Instagram (@the_brick_house), Pinterest, 
Objavljeno: 23.06.2017. u 11:21
Tagovi: ljeto, diy, eksterijer

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p