DIZAJN I ARHITEKTURA

Koji će trendovi vladati u uređenju interijera u 2018.?

Od prostora u kojem živite napravite šarenu oazu

Još i prije nego što smo zakoračili u 2018., počelo se nagađati o trendovima za novu sezonu. No, ne tiču se trendovi samo beauty i modne industrije, već i interijera kojima pridajemo sve više pažnje.

Ako su vam redizajn i preuređenje vašeg životnog prostora jedna od najvećih novogodišnjih odluka, a želite biti u toku s onim što je trenutno in, sada je pravo vrijeme za promjene. Uvođenje životinjskih oblika u vaše interijere dat će chic notu onoj jednostavnosti koju smo do sada toliko voljeli. Uzorci, kombiniranje istih i slike modernistički nacrtanih lica ove godine biti će apsolutni hit, tako da možete zaboraviti bijele zidove i pročišćenost kojoj smo težili nekoliko zadnjih sezona. Dajte si oduška i neka vaše srce i artističko oko poludi. Unesite malo veselja u svoj dom, a u nastavku pročitajte što trebate učiniti kako bi još jednu godinu za redom bili u trendu kada je dizajn interijera u pitanju.

Maksimalizam

Zaboravimo 'manje je više' mantru i okrenimo se prema 'više je više'. Nakon godina i godina zastupljenog minimalizma, na scenu dolaze bogati uzorci, boje i slojevitost. U modnom svijetu već smo mogli vidjeti pojavu boja i eklektičnost, šljokica i sjaja, ali tko kaže da malo zabave ne možemo unijeti i u interijere? Ako ste jedva dočekali da ovaj trend dođe na tapetu, poigrajte se s miješanjem boja i uzoraka. Ubacite ružičasti kauč i perzijski tepih ili zid presvucite u određeni uzorak i boju i uživajte u novoj dnevnoj sobi.


Dekor inspiriran životinjama

Nešto što se treba naći u domu svakog ljubitelja životinja definitivno je dekor inspiriran životinjama koji će unijeti zabavu i iznenađenje u vaš prostor. Uložite u lampu koja će za postolje imati oblik životinje ili jednostavno skulpturicu mačke koja će vas nadzirati na svakom koraku.


Ikea (49.90 kn)

Jaki i odvažni uzorci

Entuzijastično ukomponirani uzorci u interijere sve su o čemu ćemo ove sezone pričati kada se radi o uređenju prostora. Maksimalizam o kojem smo pričali upravo je fokusiran na uzorke. Ništa negativno ne dolazi od jakih i hrabrih uzoraka, pa zašto ih onda ne bismo stavili i na svoj namještaj, zidove ili dekoraciju? Presvucite kauč u prugice ili točkice, a na njega stavite jastučiće cvjetnog uzorka.


Ikea zastori (199.90 kn)

Umjetnine s licima

Uzorak lica ove je sezone golemi trend, kako u modnom, pa tako i u svijetu interijera. Ovo ne znači da ćete svoje lice dati naslikati i postaviti ga posvuda po kući, ali postoje odlična rješenja. Ako želite dodati posebno osobnu notu u vaš dom, zašto ne pokušate oslikati sami nešto i objesiti na zid? Osim što ćete biti u trendu, budit će u vama lijepe uspomene.


Zaobljeni namještaj

Obli namještaj postao je popularan 70-ih godina, a danas se vraća u novom i svježem ruhu, ali s retro vibrom koju obožavamo.

Ikea (399 kn)

Geometrijski oblici

Pretvorite svoj dom u svojevrsnu muzejsku izložbu upotrebljavajući razne geometrijske oblike i boje. Ohrabrite se i dodajte detalje u obliku trokuta, kocke i krugova u raznim bojama i obnovite prostor u kojem živite. 


Ikea ogledalo (699 kn)

Svjetiljke s karakterom

Osim što će biti funkcionalne, svjetiljke doista mogu biti detalj koji će podići sobu na drugu razinu. Ostavite se jednostavnih svjetiljki i prigrlite one s teksturama, uzorcima i raznim oblicima koji će govoriti sami za sebe. Ako uzmete one u boji, kada upalite svjetlo, dobit ćete mekoću u prostoriji u boji vaše svjetiljke.

Foto: Pexels, Ikea
Objavljeno: 11.01.2018. u 13:22

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p