DIZAJN I ARHITEKTURA

Trendovi u uređenju koje bismo rado isprobali u 2017.

Kakve ćemo interijere gledati narednih mjeseci?
trendovi u interijeru
N
ova godina, novi set trendova spremnih za isprobavanja. Baš kao što naši ormari dobivaju stilsku injekciju, nema razloga da i naši domovi ne postanu bogatiji za koji novi komad s početkom svježeg platna zvanog siječanj.


S vremena na vrijeme je dobro osvježiti životni prostor, a kako to obično biva, i u 2017. nam se smiješe neki novi trendovi u uređenju doma. Dok je 2016. bila godina u kojoj je skandinavski minimalizam bio na svakom koraku, o danskom konceptu Hygge raspravljalo se kao o revolucionarnom novom načinu života, a ne o čistoj logici jedne od najbogatijih zemalja svijeta, kaktusi su bili glavni detalj u trendi domovima, baš kao i bakar, nova će godina donijeti novi set prijedloga koje možemo prihvatiti u svojim životnim prostorima. Žudite li za promjenom u domu, razmislite o ovih nekoliko novosti koje predlažu dizajneri.

zelena boja

Zelena boja

Kombinacija nježno ružičaste i plave prošle je godine bila na svakom koraku, ponajprije zahvaljujući Pantoneu koji je Rose Quartz i Serenity odabrao za nijanse godine, a vrlo je vjerojatno da će se u istoj mjeri uhvatiti i Greenery. Zelena je boja, naime, boja godine 2017. jer evocira buđenje, povezanost s prirodom, spiritualnost i prijeko potreban mir, a zamisliti je lako možemo u obliku statement zidova ili ukrasnih detalja.

tropski print

Tropski print

Nastavno na zelenu boju, ali i na aktualne kolekcije modnih dizajnera, tropski print proživljava svoju renesansu. Ne želite li pretjerivati, dodajte ovaj eklektični uzorak također u obliku detalja poput ukrasnih jastuka ili slika.

boho

Boho chic

Čini se kako su se trendseterice u svojim domovima zasitile skandinavskog minimalizma jer, sudeći prema trendovima na Pinterestu, boho chic se vraća na velika vrata. Kako ovakvo uređenje ne bi izgledalo zastarjelo ili nalik na tinejdžerske spavaće sobe, predlažemo da eksperimentirate s etno detaljima poput sagova ili starih škrinja umjesto stola, a ostatak prostorije neka bude uređen u minimalističkom tonu.

pastelne nijanse

Pastelne nijanse

Čini se kako jarke boje nisu uspjele zamijeniti one prigušene s dolaskom nove godine pa dizajneri i u narednim mjesecima predlažu ugodne tonove sive, plave, zelene i bež.

mreža

Mreže

Viđali smo ovaj trend u 2016., a čini se da će se isto događati i u sljedećim mjesecima. Mreže u interijeru su veliki hit, a osim što izgledaju posebno efektno, štede prostor i sjajne su za relaksaciju.

siva boja

Sivo

Sive nijanse nastavljaju biti aktualne u 2017. Od parketa do zidova i fotelja, siva dominira u interijerima.

uzorak

Geometrija

Uzorak koji izgleda odraslo, umjereno i pomalo umjetnički, onaj je geometrijski. Ovaj print može unijeti i etno dašak u prostor, pa birati možete slobodno između afričkih ili azijskih printeva.


M.M.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 02.01.2017. u 12:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p