DIZAJN I ARHITEKTURA

Tri zabavna noviteta iz Croatian Design Superstorea

Ove dizajnerske komade želimo!
croatian design superstore 
Kao sjajna platforma za dizajn s hrvatskim potpisom, Croatian Design Superstore u kratkom je vremenu postao jedna od omiljenih zagrebačkih adresa i katapult zanimljivih projekata. U obilju proizvoda domaćih dizajnera okupljenih u Martićevoj 4, ponekad je teško odabrati komade za svoj dom, no ovog su nam mjeseca stvar olakšali zanimljivi noviteti.

Za oko nam je zapela umjetnička knjiga u formi humorističnog stripa Stipana Tadića, naslovljena Parisian Nightmares, uz koju smo zamislili popodnevno opuštanje. Idealan dar za sve ljubitelje tradicionalne zagrebačke kuhinje, ali i zabavna društvena igra stigla je u obliku Zagreba à la carte, a zaintrigirala nas je i estetski dotjerana igra Memorize Croatia. Želite li sebe ili nekog prijatelja počastiti originalnim domaćim dizajnerskim komadom, ovo su naši prijedlozi...
 
Stipan Tadić: Parisian Nightmares 
Stipan Tadić: Parisian Nightmares 
cds 
Stipan Tadić: Parisian Nightmares
Umjetnička knjiga u formi humorističnog stripa, slikara Stipana Tadića, predstavlja njegov odmak od slikarstva. Nastala je za vrijeme njegova trotjednog boravka u Parizu, u periodu u kojem je kroz crtež i prateće komentare (na namjerno lošem engleskom) bilježio sve što mu se tamo događalo. Autor u formi stripa izražava složeniji sklop svoje osobnosti nego što mu, prema njegovom iskazu – omogućuje isključivo slika. Sukobljavajući sliku i riječ, zaključio je kako riječi uz crtež postaju nekad i suvišne, te pronalazi ponovni smisao u slici i njezinoj snazi izričaja.
 
Zagreb à la carte 
Zagreb à la carte 
Zagreb à la carte 
Zagreb à la carte
Turistički suvenir, gastro-dar ili naprosto zabavna društvena igra koja otvara apetit, Zagreb à la carte originalni je dizajnerski proizvod koji promovira tipične lokalne namirnice i tradicionalne recepte zagrebačke regije. Za sve koji vole kućna druženja i razgovor o hrani, zanima ih ajngemahtec, žganci, picek ili špek-fileki, kao i za one koji će tek saznati kako se izgovara krvavica [krwuw-it-zah] ili šnenokle [schnay-nock-lay]. Zagreb à la carte pakiranje sadrži špil igraćih karata s namirnicama i jelima te bogato ilustriranu kuharicu koja prati igru i detaljno opisuje recepte. Igrajte igru, naučite kako se priprema pravi čušpajz s faširancima, ričet s bundekom i makovnjača ili samo čitajte o finoj domaćoj hrani - od a(jnprena) do ž(ganaca)!
 
Memorize Croatia 
cds 
Memorize Croatia
Memorize Croatia je igra pamćenja za sve generacije, upakirana u simpa ilustracije, duhovite tekstove i hrpicu pojmova koji jako dobro ilustriraju ovu našu divnu Hrvatsku. Od Ivaniševića i Tesle, preko tartufa i padobrana, pa sve do susačkih nošnji i bajkovitog Mljeta, pojmovi vezani za Hrvatsku nalaze se u parovima igre koja će vam pomoći da zapamtite sve manje ili više bitno za ovu malu zemlju za veliki odmor, a pritom osigurati dobru zabavu!
 
 
 
Foto: PR 
Objavljeno: 17.08.2016. u 14:22

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p