DIZAJN I ARHITEKTURA

Unesite malo svježine svom jednostavnom interijeru

Vratite svom domu bezvremenski i profinjeni štih

Iako se zimi rijetko kada odvažimo na velika uređenja svog prostora, nije naodmet povremeno posvetiti svoju pažnju sitnim promjenama koje mogu stvoriti potpuno novu atmosferu i energiju u domu, a ona nam je ovih dana itekako potrebna!

Često nam je za početak sitnih preinaka u svome domu potrebna dobra inspiracija, a nju uvijek možete pronaći u dizajnerskom studiju Mirjane Mikulec. Zato pogledajte kako je ovaj studio opremio trosobni stan u širem centru Zagreba te se inspirirajte za svoje nove preinake koje sigurno neće proći neprimijećeno!

Vlasnici ovog trosobnog stana nisu izrazili želju za prostornim promjenama, pa je bilo potrebno izvući maksimum iz zadanih gabarita koje je imao ovaj interijer od 75 četvornih metara. Prilikom uređenja interijera inspiracija je pronađena u klasici, ali s dodatkom modernih te ne pretjerano trendovskih elemenata. Jednostavnost i minimalizam je odličan ako želite stvoriti bezvremenski interijer, stoga neka i vaš izbor bude namještaj jednostavnih linija.


Dnevna zona ovog trosobnog stana sastoji se od kuhinje, blagovanja i dnevnog boravka koji vodi na lođu. Veliki vanjski otvori od poda do stropa stvaraju dojam lođe kao produženog dnevnog boravka i to tijekom cijele godine. Lođa je s cijelim otvorenim prostorom dnevne zone povezana bojama, materijalima i uzorcima – sivom, bijelom te dekorom drveta i mramora. Primjerice, dekor drveta na unutarnjoj polici bijelog garderobnog ormara usklađen je s visećim elementima u kuhinji, a radna ploča i zidna obloga u kuhinji s podovima u lođi. Svi pomno birani materijali doprinijeli su skladnom dojmu i toplini kojoj za vrijeme niskih temperatura težimo. Kuhinja L oblika otvorena je prema blagovanju i boravku te je osmišljena u jednostavnim i ravnim linijama te neutralnom koloritu, kao što je i ostatak cijelog interijera. Kako bi se dobila dinamika, odabrane su dvije vrste materijala u kuhinji, onaj s uzorkom mramora te dekorom drveta koji čini poveznicu s parketom.


Centralni dio boravka čini udobna tamno siva garnitura za sjedenje klasičnog dizajna s koje se pogled pruža na decentni, ali moderni TV zid te hodnik koji vodi prema dvjema sobama – spavaćoj i gostinjskoj te kupaonici i toaletu. Uski hodnik osmišljen u svijetlim i neutralnim nijansama sive i bijele, obogaćen je sa samo dva dekorativno-praktična detalja, ogledalom i satom. Spavaća soba svojim je uređenjem, naročito odabirom boja, najtradicionalniji dio interijera, a posebnu pažnju plijeni tapeta upečatljivog uzorka iznad kreveta.

Foto: Darko Mihalić
Projekt uređenja: Mirjana Mikulec interijeri
Objavljeno: 17.01.2019. u 11:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p