DIZAJN I ARHITEKTURA

Uredski prostor koji ćemo uskoro viđati po Instagramu

Impresivno novo Nikeovo sjedište o kojem svi pričaju
nike
Užurbani njujorški Midtown odnedavno je postao temom mnogih razgovora. Tamo se, naime, svega nekoliko ulica dalje od Empire State Buildinga, udomaćio Nike sa svojim novim, ispoliranim i nedvojbeno atraktivnim sjedištem.

Sve ono što bismo mogli očekivati od jedne od najuspješnijih svjetskih kompanija je prisutno - šest katova vrhunsko dizajniranog prostora i preko 150 tisuća kvadratnih metara prozračnog, industrijskog dizajna. Tu je mračni, betonski tunel na samom ulazu koji vodi do svijetlog, otvorenog uredskog prostora u kojem dominira drvo u kombinaciji s crnim elementima. Tu su i ormarići za zaposlenike, baš poput onih u sportskim svlačionicama, tu su sobe za sastanke čiji su stropovi načinjeni od recikliranih materijala i s potpisom tvrtke Miniwiz, kao i krovni vrt, odnosno terasa s biljem u obliku zaštitnog znaka Nikea. U duhu zdravog života kojeg brend promovira, u najnovijem sjedištu imena NYHQ nalaze se i kamiončići sa zdravim grickalicama i proteinskim pločicama za zaposlenike, kao i sobe za meditaciju te fitness studio.

nike
nike
No, da je Nikeov tim Workplace Design + Connectivity (WD+C) u suradnji s firmom Studios Architecture otišao korak dalje, dokazuje i unutarnje košarkaško igralište u koje se može smjestiti oko 400 sportskih promatrača i koje se može po potrebi i želji iznajmiti. Ilustracije, grafike i tipografija provlače se cijelim prostorom i svojevrsna su oda velikim sportašima, pa se tako može uočiti mural Michaela Jordana u svom famoznom doskoku s natjecanja 1988. Je li Nikeovo novo sjedište jedno od najimpresivnijih koje smo vidjeli? Definitivno. Pitamo li se što sa sobom povlače sve te teretane i sobe za meditaciju? Svakako. Očekivati da zaposlenici odlaze u 17.00 sati je ipak malo naivno u ovom slučaju.

nike
nike
nike
M.M.
Foto: Nike
Objavljeno: 28.06.2017. u 10:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p