DIZAJN I ARHITEKTURA

Velika potvrda Tržnici u Vodicama stigla je iz Barcelone

Domaći projekt među najboljim europskim javnim prostorima

tržnica i ribarnica vodice 
Sjajne su vijesti za hrvatsku arhitekturu stigle iz Barcelone, gdje se po deveti put održava dodjela nagrada za najbolji europski javni prostor. Među 25 finalista za renomiranu European Prize for Urban Public Space 2016 ušao je nagrađivani projekt Tržnice i ribarnice u Vodicama koji potpisuje arhitekt Dinko Peračić!

Internacionalni je žiri finaliste probrao između 276 prijavljenih kandidata koji predstavljaju 33 zemlje. Odabrani projekti, prema riječima stručnog žirija, stvaraju, oporavljaju i poboljšavaju javne prostore i jasni su pokazatelji kvalitete gradova u kojima živimo. Svi će finalisti biti dio putujuće izložbe europskim gradovima tijekom sljedeće dvije godine, a konačni će se pobjednik znati 4. srpnja.
 
tržnica ribarnica vodice 
Da projektu Dinka Peračića ovo nije prva potvrda dokazuje međunarodna nagrada Piranesi Award, kao i ona na 50. Zagrebačkom salonu arhitekture. Zadržan mediteranski duh uz istovremeno korištenje prirodnih materijala, urbana rješenja i suvremene konstrukcije ono su što je ovom projektu osiguralo mnoge riječi hvale. 
 
Svih 25 finalista nagrade za najbolji europski javni prostor možete pogledati ovdje.
   tržnica vodice
 
M.M.
Foto: Damir Žižić
Objavljeno: 25.05.2016. u 19:00
Tagovi: arhitektura

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p