DIZAJN I ARHITEKTURA

‘Volimo posebne i unikatne stvari, a prikaz neba je upravo to!’

Intervju: Sky Art
Sky Art

potrazi za originalnim poklonom za jedno vjenčanje, naišla sam na odlične Sky Art postere za kojima sam uzdisala na tuđim Instagram feedovima i divno uređenim interijerima koje često gledam na Pinterestu.

Razveselila me informacija da je riječ o hrvatskom brendu koji u ponudi ima trenutno jako popularne plakate personaliziranog zvjezdanog neba, u nekoliko odličnih dimenzija i pregršt opcija dizajna. Pod pretpostavkom da i vama ponekad ponestane originalnih ideja za poklon (bilo da je riječ o nečijem vjenčanju, rođenju bebe, rođendanu ili useljenju), odlučila sam saznati tko se krije iza ovog kul brenda i kako zapravo funkcionira cijeli postupak izrade personaliziranog plakata sa zvjezdanim nebom…

Tko se krije iza Sky Art brenda?

Mi smo dvije mlade mame, Ilona i Lucija, koje su strast za nečim lijepim i posebnim pretočile u hobi. Osim što smo majke, mi smo i supruge divnih partnera koji bez pogovora preuzmu smjenu kada krene dizajniranje postera. Bez njihove podrške ovo nebi bilo moguće. Na neki način možemo reći da se svi četvero skrivamo iza brenda.

Kako ste došle na ideju da napravite plakate sa zvjezdanim nebom?

Danas ne postoji pretjerano velik izbor originalnih stvari za poklon. Kada te netko pozove na darivanje djeteta, rođendan, krstitke ili vjenčanje mrak ti padne na oči samo od pomisli ‘Jao što da poklonim?’ Upravo iz tog razloga htjele smo na našem podneblju napraviti nešto originalno, odnosno proizvod kao takav predstaviti onima koji ne kupuju na internetu, etsyu i sl. Volimo posebne i unikatne stvari, a prikaz neba je upravo to.

Sky Art
Kako cijela stvar funkcionira? Ako sam dobro shvatila na plakate dolazi zvjezdano nebo kakvo je bilo u trenutku datuma i godine koju netko naruči?

Tako je. Naime koristimo program koji generira zvijezde na temelju fotografija prikupljenih od NASA-e. NASA fotografira svemir u svakom trenutku. Unosom podataka datuma i vremena radnje dobivamo točan prikaz neba. Zvjezdano nebo možemo izraditi i za datume u budućnosti poput datuma vjenčanja. Objašnjenje je jednostavno. Planet Zemlja vrti se oko svoje osi odnosno Sunca na jednak način. Razlike su samo kod promjena godišnjih doba odnosno solsticija.

Sky Art
Koje su sve mogućnosti personalizacije?

U svijetu postoje nekoliko stranica koje izrađuju postere, međutim mi smo jedine na ovom području. Od drugih se uvelike razlikujemo po tome što poster u potpunosti možemo personalizirati. Od fonta, boja, obruba, imena sazviježđa, dimenzija i sl. Doslovno su sve kombinacije boja moguće. Poster printamo na izrazito kvalitetnom mat papiru kojega u početku nismo imale. Stalno radimo na tome da proizvod doradimo i učinimo što kvalitetnijim i boljim.

Kome su namijenjeni vaši plakati? Tko su najčešći kupci?

Uglavnom su to narudžbe s datumima rođenja djece. Nekako smo na djecu najosjetljiviji i pridajemo im veliku pažnju. Iz tog razloga želimo vizualnu uspomenu na dan kada smo se zaista zaljubili na prvi pogled. Posteri se naručuju kao poklon za krstitke, baby shower, rođendane, poklone bakama i dedama za uspomenu na rođenje unučadi. Osim toga izradili smo velik broj postera za obljetnice prijateljstva, djevojačke večeri, datume vjenčanja, 50ti rođendan, diplome.... Naši posteri obuhvaćaju široki spektar namjene da tako kažemo. Imali smo primjer sklapanja odnosno ujedinjenja dviju kompanija u jednu. Htjeli su obilježi nečime śto će biti elegantno i s ukusom. Nisu pogriješili.

Sky Art

Koje su dimenzije i cijena plakata?

Postere izrađujemo u tri osnovne dimenzije 30x40cm (170kn), 40x50cm (220kn) i 50x70cm (270kn). Dimenzije su standardne zbog lakše nabave okvira. Ako kupac želi dimenziju van ovih koje nudimo po dogovoru ćemo izraditi.

Smatrate li da društvene mreže danas uvelike olakšavaju promociju brendovima? I Sky Art je, ako se ne varam, postao popularan upravo zbog društvenih mreža?

Društvene mreže su danas najveći medij za reklame i samopromociju. Dostupne su svima tko ima pristup internetu i omogućuju svakome da se pronađe u nekom svojem području interesa. Na jednom mjestu možemo pratiti modu, interijere, gastronomiju i sve to u onih 5-10min slobodnog vremena dok čekamo tramvaj ili prijateljicu koja baš uvijek kasni… Sky Art je veliki uzlet doživio na Facebooku. Dovoljno je da vas netko samo spomene kao sugestiju za poklon u ‘xy’ grupi.

Surađujete li s blogerima i influencerima? Pomažu li takve suradnje razvoju brenda?

Do sada smo imali prilike surađivati sa zaista predivnim brendovima i influencerima. I na tome im i ovim putem od srca hvala. Svaka takva suradnja uvelike pospješuje razvoju i širenju imena. Znamo da se danas apsolutno sve može izreklamirati i platiti za isto, ali kada vas kontaktiraju i žele s vama napraviti suradnju baš zato što su osobno oduševljeni proizvodom, e tada znate da radite dobar posao.

Sky Art

Gdje možemo kupiti Sky Art? Imate li u planu webshop?

Za sada komuniciramo isključivo preko društvenih mreža i putem maila. Web shop nam je bio u planu, međutim, unatoč tome što je sve ‘online’ i što zapravo komuniciramo preko malih ekrana na ovaj način smo ipak još uvijek povezani i u doticaju s kupcem. Upravo zbog mogućnosti personalizacije postera draže nam je s kupcem dogovoriti konačan dizajn i promjene preko messengera ili maila. Dobri stari chat.

Planirate li proširiti asortiman? Koji su vam planovi za budućnost?

Nedavno smo prisustvovale Danima vjenčanja u Lisinskom i asortiman proširile na pozivnice i zahvalnice za vjenčanja. Također izrađujemo i postere u vidu knjige gostiju gdje se uzvanici oko neba mogu potpisati i ostaviti neke lijepe porukice i želje za uspomenu. Takav poster mladenci uokvire i smjeste u njihov zauvijek dom. Zadovoljne smo reakcijama i odazivu kupaca. Baš svaki kupac nam je bitan kao i taj ‘osobni’ kontakt. Na poruku odgovaramo u svako doba noći ili dana. Naš posao je od 0-24h. To se naravno odnosi na činjenicu da se bebice bude u 5 ujutro, a nekad i u 2 po noći. Iz tog razloga često baš u tim termina odgovaramo na poruke. Planova za budućnost imamo nekoliko… Stay tuned.

Foto: @skyartposter
Objavljeno: 12.03.2018. u 00:00

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p