DIZAJN I ARHITEKTURA

Tapete su ultimantivni hit u uređenju interijera

Veliki povratak detalja koji će udahnuti život u prostor

Tapete kao dekorativni detalj iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća ponovno osvajaju naše domove. Istovremeno obožavane i omražene, idealne su za uljepšavanje prostora gdje uz pomoć različitih uzoraka i boja vizualno mijenjaju prostor, a prigodne su za uređenje svih prostorija u domu.

Sigurno vam na prvi spomen tapeta na um pada dnevni boravak vaše bake s cvjetnim uzorkom ali tapete su danas puno više od toga. Za razliku od nekada, tapete se danas stavljanju uglavnom na jedan zid umjesto na sve zidove u prostoriji. Tako možete naglasiti zid iza kreveta, razveseliti dječju sobu ili stvoriti posebnu atmosferu u nekom vašem omiljenom kutku doma. Osim na zidove, tapete možete staviti i u unutrašnjost ormara, okvira za slike ili jednostavno obložite tapetom stari ormarić. Ako želite vaš prostor učiniti većim, odvažite se na tapete s krupnim printom jer će on otvoriti zatvoreni prostor.

Pruge također čine prostor širim ili dužim, a ako želite da određeni dio prostorije bude u centru fokusa, samo stavite neku tapetu neobičnog dizajna i efekt će biti postignut. Vaš dom s tapetama može postati multifunkcionalan tako što ćete koristiti tapete za razdvajanje soba pa tako možete dobiti kuhinju i blagovaonicu kao dvije zasebne prostorije. Zato pružite tapetama priliku i omogućite vašem domu novo ruho.

Foto: Anewall
Objavljeno: 06.11.2018. u 10:26

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p