DIZAJN I ARHITEKTURA

Vrt sa začinskim biljem idealan za mali prostor

Vikend projekt
vertikalni vrt
T
opli dani su sinonim za život na otvorenom. Sva se druženja za vrijeme ljeta sele pod zvjezdana neba i sve je zadatke ljepše obavljati u nekoj sjeni drveta, na balkonu ili uz širom otvorene prozore. Ovog vikenda vam predlažemo da na tom istom zraku na noge postavite vlastiti mali vrt sa začinskim biljem, idealan za dimenzijama manje prostore.


Bilo da ga želite sada za lijepog vremena postaviti u dvorištu, na balkonu ili u kuhinji, vertikalni vrt je praktična stvar, a skrb o njemu će vas pouzdano opuštati. Mnogi su već objeručke prihvatili ideju o vdomaćim začinima nadohvat ruke, stoga su ovi slobodni dani idealna prilika da se pozabavite istom mišlju.

Prijedlog kako napraviti prijenosni vertikalni vrt stiže s bloga A Beautiful Mess, a ako se vodimo za istim materijalima, za njega će vam trebati fizelin ili neki sličan materijal, tanje bakrene cijevi, tanko uže, škare i pribadače. Ovisno o tome kolike dimenzije vrta želite, dio tkanine odrežite, presavinite na pola te zašijte rubove. Na to dodajte drugi dio tkanine tako da kreirate svojevrsni duboki džep koji ćete potom uz pomoć šivaće mašine zašiti te podijeliti na dimenzije "vrećica" koje su vam potrebne. Nastavite dodavati tkaninu za džepove po dužini te na kraju na vrh na kojem ste ostavili prostora utaknite bakrenu cijev i objesite je za tanko uže. Naravno, koristiti možete i druge materijale te projekt možete koristiti samo kao inspiraciju za vlastiti dizajn vrećica u koje ćete posaditi začinske biljke.  

vertikalni vrt
vertikalni vrt
M.M.
Foto: A Beautiful Mess
Objavljeno: 03.06.2017. u 08:47

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p