DIZAJN I ARHITEKTURA

Zanimljive svjetiljke inspirirane knjigama iz djetinjstva

Tiha patnja: lampe koje bacaju neobične sjene
Popup Lighting
Jedan od velikih faktora zaduženih za postizanje atmosferičnosti i osjećaja ugode u interijeru jesu pravilno odabrana rasvjetna tijela, a zanimljive svjetiljke dizajnerice iz Tel Aviva na koje smo naišli su definitivno nešto što ovu funkciju ispunjava u potpunosti.

Još u djetinjstvu Chen Bikovski je obožavala pop-up knjige i svjetove koje one otkrivaju sa svakom novom stranicom. Takve su knjige poslužile kao inspiracija za njenu kolekciju imena Popup Lighting s kojom je nastavila istraživati odnos svijetla i prostora.

Popup Lighting
Gotovo magične sjene u obliku paunova ili rogova jelena koje po zidovima bacaju Chenine svjetiljke razlog su zbog kojeg su one završile u raznim galerijama i osvanule u raznim svjetskim online publikacijama. Zanimljiv dizajn lampi podsjeća na origami vještinu sklapanja modela, a dok se ne upale, svjetiljke izgledaju kao jednostavne aluminijske skulpture. Poseban efekt se, kao što smo spomenuli, stvara po paljenju kada na zidu ostaju sjene u raznim oblicima.

Chen Bikovski
Svjetiljke dolaze u nekoliko boja, od lijepih pastelnih do efektnih crnih i bijelih modela, te u kartonskoj, eco varijanti. Osim modela pauna i jelena, na dizajneričinoj se stranici mogu naći i slatke lampe u obliku teglica koje bacaju sjene kaktusa. Ovo je svakako detalj koji će prostoriju učiniti zanimljivom, a posebno će se, vjerujemo, sviđati mališanima. Sve modele možete pogledati na službenoj stranici.  

Popup Lighting
Popup Lighting
Popup Lighting

Popup Lighting
Popup Lighting

M.M.
Foto: Popup Lighting
Objavljeno: 24.04.2017. u 09:44
Tagovi: produkt dizajn

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p