DIZAJN I ARHITEKTURA

Zavirili smo u novi ured Mirjane Mikulec

Popularna dizajnerica interijera otvorila vrata svog novog ureda
Mirjana Mikulec novi ured
U
red Mirjana Mikulec Interijera, odnedavno se nalazi na novoj adresi, a promjenom lokacije poznata dizajnerica prihvatila je izazov kompletne renovacije prostora koji je postao nova radna okolina timu arhitekata. U potpunosti preobrazivši kuću u koju se ured smjestio, Mirjana je prostor tretirala kao ogledalo tvrtke i njenog poslovanja te je svakoj prostoriji pristupila zasebno oplemenivši ih različitim stilovima i naoko nespojivim kombinacijama. Pri tom je ipak zadržala svoj prepoznatljiv potpis i smisao za estetiku.

U prostoru od dvije etaže i dvjestotinjak kvadrata najveći dio čine uredi i prostori za sastanke. Upravo njih klijenti prvotno uoče i već pri prvom kontaktu s Mirjanom i njenim timom razvijaju nove ideje i inspiraciju za vlastiti dom ili poslovni prostor.

Mirjana Mikulec
Mirjana Mikulec novi ured
Mirjana Mikulec novi ured
Kako sama ističe, s obzirom na to da se bavi kreativnom djelatnošću, dizajnerici je ovaj projekt bilo idealan poligon za eksperimentiranje s kreativnim rješenjima, ali i ogledni primjer interijera tj. showroom. U prostoru se stoga nalaze i potpuno funkcionalne kupaonice te kuhinja.

Mirjana Mikulec novi ured
Mirjana Mikulec novi ured
Mirjana Mikulec novi ured
„Izgled prostora iznimno je bitan jer utječe na klijentovu percepciju vaše tvrtke. Ne samo da stvaraju prvi dojam o vama, već procjenjuju tko ste, kako se odnosite prema radu, jeste li ozbiljni ili njegujete casual pristup. Zato ono što primjerice pali za kreativne agencije neće nužno funkcionirati u odvjetničkom uredu ili pak banci. Poslovni subjekti zato nas sve češće angažiraju, a izgled prostora katkad može biti upravo onaj faktor koji će vas izdvojiti od većine“, zaključuje Mirjana.

Mirjana Mikulec novi ured
Mirjana Mikulec novi ured
Mirjana Mikulec novi ured
Premda je novi prostor lokacijski još uvijek vezan za isti kvart kao i prijašnji, promjenom je ujedno obilježena i deseta godišnjica rada Mirjaninog studija te otvaranje podružnice firme u Londonu.

Foto: Darko Mihalić, Ivana Niskota
Objavljeno: 08.02.2017. u 14:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p