DIZAJN I ARHITEKTURA

Kotatsu je stolić zbog kojeg ćete poželjeti ostati u krevetu cijeli dan

Sjajan izum koji će obožavati baš svi
Onog trenutka kad pomaknemo kazaljke sata unatrag i temperatura na termostatu upola se prepolovi, vrijeme je da iz ormara izvučemo svaki topli komad koji posjedujemo i zaželimo dobrodošlicu zimi. No, osim što naši outfiti postaju slojevitiji i razigraniji, vrijeme je da isti pristup primijenimo i u dizajnu interijeru jer smo otkrili jednu fantastičnu stvar koja će razveseliti baš svakoga.

Kotatsu je izum koji nam dolazi iz dalekog Japana, a uloga ovog neobičnog komada namještaja je da nas grije za vrijeme hladnijih dana koji su sve bliže. Zbog svog jedinstvenog dizajna, Kotatsu ima sve što nam je potrebno da cijelu zimu provedemo na jednom mjestu!

Iako je Kotatsu trenutno na vrhuncu svoje popularnosti, ovaj genijalni izum datira još iz 14.stoljeća, a njegova uloga je da pruža toplinu za vrijeme hladnih dana. Kada uzmemo u obzir koliko je u Japanu hladno tijekom zime, ne čudi da se i Kotatsu našao na japanskoj listi izuma. Kotatsu je odličan jer stvara izvor topline ispod stola i tkanine koja ga okružuje pa se toplina zadržava što znači da trošite puno manje toplinske energije od prosječne klime.

Tradicionalni kotatsu uključuje samo praktičan stol i pokrivač, a trenutno se na tržištu pojavila nova i poboljšana verzija ovog jedinstvenog izuma, a naziva se Oki-gotatsu. Oki-gogatsu je kombinacija stola, kreveta i kauča koji predstavlja centar doma, mjesto gdje se okuplja obitelj i mjesto rezervirano za provođenje slobodnog vremena tijekom hladnih, zimskih dana. Mi se jedva čekamo uvući ispod deka i jastuka te uživati u toplini vlastitog doma uz neki dobar filim ili obiteljsko druženje.

Foto. Pinterest, Instagram, Belle Maison
Objavljeno: 07.11.2018. u 10:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p