FHR MAN

Najpoznatiji svjetski muzeji automobila kojima možete prošetati virtualno!

Dobra vijest za sve ljubitelje limenih ljubimaca

Već smo ranije pisali o sjajnim umjetničkim muzejima i kulturnim institucijama koje su svoje aktivnosti preselile online, a sve ljubitelje automobila posebno će razveseliti činjenica da se upravo isto događa i sa nekim od najboljih svjetskih muzeja koji se mogu pohvaliti bogatom kolekcijom automobila!

Ako ste jedan od strastvenih ljubitelja automobila, sigurni smo kako u ovo vrijeme koje smo primorani provoditi u svojim domovima provodite surfajući i pregledavajući novosti iz svijeta limenih ljubimaca. No, jeste li znali da su neki od najpoznatijih svjetskih muzeja svojim posjetiteljima dozvolili pristup virtualnim obilascima i interaktivnim turnejama? Sigurno ste oduvijek htjeli posjetiti čuveni Corvette muzej u Kentuckyu ili pak uživati u prizorima nesvakidašnjih modela bezvremenskih old timera? Sada možete učiniti sve to bez da napuštate udobnost svog doma. U nastavku smo zato izdvojili pet najpoznatijih svjetskih muzeja koje možete posjetiti – odmah!

Lamborghini Muzej

Muzej Lamborgihini automobila smješten je u srcu Italije, a može se pohvaliti bogatom kolekcijom starih i novih modela ovog kultnog proizvođača. Sada možete istražiti izložene automobile putem računala ili mobilnog uređaja, a obilazak ovog zaista posebnog muzeja dostupan je preko Google Street Viewa!

Nacionalni Corvette Muzej

Muzej u Kentuckyu posvećen je svim ljubiteljima Corvette automobila, a na istom mjestu nalazi se i tvornica koja je odgovorna za proizvodnju brojnih obožavanih modela. Zahvaljujući mogućnostima koje Google Street View nudi, sada možete virtualno prošetati ovim muzejom i pregledati neke od starih, kultnih, ali i najnovijih modela.

Porsche Muzej

Po mnogima uvjerljivo najbolji muzej automobila na svijetu smjestio se u njemačkom Stuttgartu, a na jednom mjestu okuplja najznačajnije i najutjecajnije sportske i trkačke automobil. I sama zgrada u kojoj je muzej smješten je sama po sebi atrakcija, a virtualni obilazak ovog omogućuje vam da je u potpunosti istražite, kako izvana, tako i iznutra!

Peterson Muzej

Petersen muzej oduvijek njeguje svoj status jednog od svjetski najpoznatijih i najposjećenijih muzeja automobila, a u svojoj kolekciji čuva najrjeđe trkačke automobile, automobile iz kultnih filmova iz zlatnog doba Hollywooda i ostale ikonične, bezvremenske i uvijek atraktivne modele koje i dalje možete razgledati dok je muzej zatvoren. Za samo 3 dolara možete se pribilježiti za live stream čitave lokacije kroz koju će vas voditi voditeljica muzeja i saznati brojne zanimljivosti iz povijesti samog muzeja.

Lane Motor Muzej

Ako ste ljubitelj neobičnih automobila, onda je Lane muzej iz američkog Nashvillea savršeno mjesto za vas! Ova eklektična kolekcija koja čuva zaista neobične francuske oldtimere, razne replike i zaboravljene modele sigurno će vas upoznati s brojnim automobilima za koje nikada niste čuli, a čiji će vas neobičan dizajn osvojiti na prvu. Za obilazak ovog posebnog muzeja posjetite službenu stranicu!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 20.03.2020. u 10:55
Tagovi: automobil, muzej

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p