FHR MAN

Romantični filmovi koje vole i muškarci

Vrijeme kao stvoreno za sjajne filmske naslove

Činjenica jest kako živimo poprilično užurbanim načinom života, a taj tempo se nastavlja i u vrijeme ljetnih mjeseci. Trenuci predaha, kao i oni u kojima se možemo posvetiti sebi, nešto je čemu trebamo svakodnevno težiti, a o opuštanju ne možemo govoriti bez da spomenemo sjajne filmske naslove, stoga krenite s pripremom omiljenih grickalica jer vas čeka uzbudljiva lista!

Kada su filmovi u pitanju, zasigurno svatko od nas ima one naslove koji mu nekako najviše odgovaraju, no niti ovdje ne možemo pobjeći od stereotipne razlike između muškaraca i žena. Veliki broj muškaraca na svojoj listi sjajnih filmova nema baš naslove koji pokazuju neka nježnija, a možda u nekim kadrovima i patetična izdanja, no kao što nismo svi isti, tako nisu niti svi romantični filmovi. Romantične komedije mogu biti utemeljene na sjajnom humoru, ali i na radnji koja može dotaknuti neke duboke emocije koje niste niti znali da su prisutne. Također postoje i zanimljivi filmovi bazirani na sjajnoj romantičnoj priči, a u kojoj pravila žanra nisu jasno odredila kako će film početi i što možete očekivati na njegovom samom kraju. U nastavku smo izdvojili filmske naslove za koje znamo da ih žene obožavaju, a da muškarci na njih neće imati baš niti jedne primjedbe!

Zapravo ljubav

Riječ je o britanskoj romantičnoj komediji koja prati osam, potpuno različitih ljubavnih parova, a čije se priče na simpatičan način isprepliću. Čitava radnja smještena je u Londonu, a radnja započinje slamanjem srca Jamieju (Colin Firth), piscu koji je uhvatio svoju djevojku (Sienna Guillory) u prevari s njegovim bratom. Povrijeđen, povlači se na osamu francuskog sela kako bi se posvetio svojoj prvoj ljubavi - pisanju.

Casablanca

Radnja ove romantične drame smještena je u davne dane Drugog svjetskog rata, a započinje kada Rick Blaine (Humphrey Bogart), ogorčeni, cinični američki emigrant sretne njegovu bivšu ljubavnicu Ilsu Lund (Ingrid Bergman), koja u Casablancu stiže sa svojim mužem Victorom Laszlom (Paul Henreid). Upravo je prekid ove ljubavi razlog Rickove ogorčenosti, a osim sjajne ljubavne priče, film je prepun i zanimljivih povijesnih crtica.

Neki to vole vruće

Komedija snimljena davne 1959. godine s Marilyn Monroe u glavnoj ulozi nešto je čemu niti jedan muškarac ne može reći ne. No, osim zanosne Marilyn, cijela radnja filma bazirana je na sjajnom humoru i interesantnoj priči koja prati dva glazbenika, a koji se nalaze u bijegu od gangstera, budući da su svjedoci ubojstva. Kako bi se zaštitili, priključuju se ženskom bendu prerušeni u djevojke, te tu kreću razne zavrzlame koje ne smijete propustiti!

Jerry Maguire

Film iz 1996. godine nosi naziv po glavnom liku kojeg igra sjajan Tom Cruise, a cijela radnja filma se bazira na vrhunskom sportskom menadžeru koji je u svom poslu bio zaista najbolji. No, prevelika posvećenost karijeri i težnja ka stalnom napretku ostavili su traga na njegovom emotivnom životu koji je jednostavno neispunjen. Toga postane svjestan kada dobije otkaz, a koji je možda i bio nešto najbolje što mu se zapravo dogodilo.

Foto: Youtube, Imdb
Objavljeno: 09.07.2019. u 14:26
Tagovi: film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p