FHR MAN

Vlaho Arbulić otkriva svoje fitness trikove

Trikovi koji će vam olakšati vašu fitness rutinu

Dolaskom proljeća gotovo ritualno kreću naša razmišljanja o vlastitom fizičkom izgledu. Ubrzani način života nam je česti izgovor da svoju kondiciju, kao i zdravlje, ostavimo postrani, no uvijek postoje primjeri ljudi koji uspješno hendlaju poprilično dugačak popis svakodnevnih obaveza, a u kojem se ipak pronađe mjesto za tjelovježbu. Da redovito održavanje kondicije i tretiranje vlastitog tijela pomno odabranim namirnicama predstavlja način života, dokazuje i Vlaho Arbulić, koji nas je pobliže upoznao sa svojim fitness načinom života!

Vlaho Arbulić u modnom svijetu poznat je kao jedan od naših najpopularnijih manekena, no pored manekenstva, ovaj perspektivan mladić već nekoliko godina uspješno korača glazbenim vodama. No, pored širokog spektra aktivnosti, talentirani Vlaho svoju discipliniranost i marljivost izražava i kroz svoj fitness način života: "Držim se stručnosti Biotrening tima, pogotovo svog trenera Tomislava Međimorca, a sve ostalo - tip treninga, kilaže, intervalni treninzi, periodi odmora, rekreativni sportovi pa čak i prehrana - konstantno se mijenja i prilagođava. Mislim da su monitoring vlastitog tijela i prilagodba kljucni za postizanje dobrih rezultata. Kada bih naveo sve oblike vježbanja koje prakticiram u ovoj ili onoj mjeri, dosta toga bi se skupilo. Od funkcionalnih treninga i cyclinga u teretani i sprinteva u prirodi, preko pilatesa i DNS-a do rekreativnih sportova poput boksa i nogometa". - govori Vlaho.


Pored treninga, mnogima je prehrana ta koja predstavlja glavni kamen spoticanja na našem putu ka oblikovanju svoga tijela, no Vlaho se pridržava principa od kojih nikada ne odustaje: "Osobno sam prihvatio 'Paleo' način ishrane kao najbolji za sebe. Dakle, ne jedem niti jednu vrstu žitarica. Konzumiram organsko povrće, orašaste plodove, sjemenke te organsko meso i ribu. Također u potpunosti izbjegavam mliječne proizvode i šećer. Postoje još neki dnevni rituali kojih se držim kao primjerice 3 dl cijeđenog celera ujutro te cijeđeni limun i đumbir također na prazan želudac"- govori Vlaho.


No, kada govorimo o fitness načinu života, pored redovitih treninga i prehrane, motivacija je ta koja također ima ključnu ulogu u ostvarivanju naših ciljeva, a Vlaho nam je otkrio kako je njegova glavna motivacija - zdravlje: "I to zdravlje u svakom smislu - fizičkom i mentalnom. Mislim da fizičke blagodati sporta i tjelovježbe ne treba posebno objašnjavati, a mentalna snaga koja se njome dobiva za sve druge životne aktivnosti također nije zanemariva."- dodaje Vlaho.

Također nismo propustili, a da ne pitamo Vlahu postoji li nekakav oblik tjelovježbe koji mu je posebno mrzak, a on nam je otkrio kako su istezanje i fleksibilnost svakom muškarcu noćna mora, no sretan je što je vrlo rano shvatio važnost ovog dijela treninga, pa što se mora zaista nije teško. Ono čemu se veliki broj vježbača posebno veseli je cheat day, no Vlaho ga osobno ne prakticira jer mu je lakše držati se nekih principa bez iznimke, pa se tako redovito pridržava i svog fit trika koji se pokazao poprilično efikasnim, a riječ je o vježbanju ujutro prije jela u vidu HIIT treninga. Definitivno nešto što ćemo isprobati!

Foto: Instagram
Objavljeno: 29.04.2019. u 09:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p