FIT

5 jednostavnih vježbi koje su najbolji protivnik višku kilograma

Sportska rutina na kojoj će vam vaše tijelo biti zahvalno!

Svi znamo da se suvišni kilogrami nakupljaju godinama zbog neurednog načina života. Nezdrave prehrambene navike i nedostatak tjelovježbe negativno utječu na naše zdravlje, a potom i na fizički izgled. Nekako uvijek pronađemo izgovor da odgodimo vježbanje, ali kako je godina na izmaku preostalo je još jako malo vremena za uvrštavanje zdravih navika koje smo si obećali početkom godine, zato već danas započnite s jednostavnim tjelovježbama i dočekajte novu godinu spremni!

Kako je krenuo Advent i uživanje u gurmanskim poslasticama koje nas mame sa svih strana, teško da možemo ostati usredotočeni na svoj cilj koji smo si postavili početkom ove godine. Sigurno je svatko od vas pomislio kako želi promijeniti svoje životne navike i uploviti u potpuno drugačiju rutinu koja će uključivati zdravu prehranu i redovitu tjelovježbu. Na tom putu se uvijek nađe mnogo prepreka koje nas udaljavaju od našeg cilja, a jedna od većih smo mi sami i naša sposobnost da uvijek nađemo izgovor zašto danas ne vježbati. Nekada je to nedovoljno vremena, umor, a česta isprika koju koristimo je i nedostatak novaca. Niti jedan mjesec ne vrvi izgovorima kao prosinac jer fritule i kobasice čekamo skoro cijelu godinu, ali najveća zamka leži u tome da ćemo svoje nezdrave navike promijeniti početkom sljedeće godine. Odluke koje donesemo za neki kasniji period zapravo i nisu odluke koje dovode do cilja, pa zato svoju odluku donesite danas i odradite 5 jednostavnih vježbi koje će vašem umornom tijelu vratiti energiju, a upornošću i prekrasan izgled.

Iako vam možda na prvu ideja da napravite vježbe prije odlaska na posao zvuči kao čista provokacija, sjetite se samo zbog čega ste sve spremni ranije ustati iz toplog kreveta. Uživanje u kavi možete skratiti i u tu jutarnju rutinu ubaciti pokoji trening koji će vam sigurno pružiti više energije za sve izazove koji vas tog dana čekaju. Ujutro je važno ubrzati metabolizam kako se kalorije ne bi skladištile, a kako nemamo puno raspoloživog vremena odaberite vježbe koje će aktivirati sve mišićne skupine i to unutar 5 minuta, stoga slušalice u uši i uplovite u svoju zdravu avanturu spremniji no ikad za nove izazove!
Foto: Instagram 
Objavljeno: 04.12.2018. u 12:33

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p