VJEŽBANJE

7 pogrešaka dijeli vas od ravnog trbuha

Trikovi koji zaista funkcioniraju!
Trbuh je oduvijek bio jedan od najtežih i najneposlušnijih dijelova tijela za dovesti u red, posebice njegov donji dio. Stres, genetika i vrsta hrane koju jedete imaju veliku ulogu u nagomilavanju masnih naslaga na trbuhu.

Ako se već dulje vrijeme mučite s gubitkom masnoće na trbuhu, donosimo vam nekoliko pogrešaka koje vjerojatno radite a da niste ni svjesni. Počnite s promjenama već sada, te se riješite ovog problema jednom zauvijek.

 Neupravljanje kalorijama

Ako ste već na dijeti, uzmite onu koja sadržava prigodan broj kalorija u odnosu na vaše potrebe. Vaša prehrana mora ovisiti o vašem spolu, dobi, težini i visini. Svatko je drukčiji, stoga, kako biste saznali koliko kalorija trebate, dogovorite se s nutricionistom koji može procijeniti vaš životni stil i zdravstvenu povijest kako bi napravio preporuke.

Pogrešna vrsta kardi vježbi

Ako vam se sviđa kardio, preskočite sate na traci za trčanje ili biciklu i radite intervalne vježbe visokog intenziteta na strunjači. One su najučinkovitiji tip kardia koji dokazano skida masno tkivo. Ne samo da funkcionira, već vam štedi vrijeme u teretani.

Pijete vaše kalorije

Ako pijete vino, pivo, sokove, smoothije ili različite kofeinske napitke, to može dodati do stotinu dodatnih kalorija dnevno. Alkohol i gazirana pića su najgori jer ne nude nikakvu ishranu, nego sami šećer i prazne kalorije.

Prekomjerna konzumacija šećera i rafiniranih ugljikohidrata

Svi znamo da brza hrana i prekomjerna količina šećera nije dobra za nas, a evo i zašto. Obrađeni ugljikohidrati i slatka hrana poput sladoleda, krekera i bijelog kruha pobuditi će vašu razinu inzulina, što uzrokuje debljanje. Nisko održavanje razine inzulina pomoći će vam smanjiti ukupni postotak masnog tkiva, što znači i naslaga na trbuhu.

Nije dovoljno samo vježbati

Svi koji misle da je dovoljno samo vježbati, a pritom ne paziti na prehranu, grdno se varaju. Jedno ne ide bez drugog.

Previše se častite poslije treninga

Jednom kada završimo s treningom, osjećamo se ponosno što smo uspješno ostvarili svoju misiju, no na krilima tog osjećaja događa se i pretjerivanje u hrani koju jedemo nakon. Nakon treninga, idite za nešto manje obroke koji broje oko 150 kalorija. Pobrinite se da nudi proteine i ugljikohidrate kako bi se opskrbili gorivom te zadržali sitost do onog sljedećeg.

Ne jedete dovoljno proteina

Ako vam se obroci uglavnom sastoje od ugljikohidrata, osjetit ćete glad doslovce tek što ste pojeli. Potrebno je fokusirati se na što više proteina u svakom pojedinom obroku kako bi izgradili mišiće i suzbili glad. Osim mesa, postoji i puno biljne hrane koja sadrži proteine uključujući žitarice, grah, mahunarke, orašaste plodove i povrće.

Foto: Unsplash
Objavljeno: 05.11.2018. u 12:13

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p