FIT

Avokado tost upravo je dobio upgrade!

Najpoznatija Instagram hrana upravo je dobila još bolju varijantu i da, sline nam cure!
Ako je ijedna namirnica u foodie svijetu doživjela boom, onda je to avokado. Nikada popularnije, u posljednjih par godina ovo izuzetno hranjivo voće uvuklo se u gotovo sve slatke i slane recepte zahvaljujući neutralnom okusu i mirisu.

Ipak, avokado najčešće viđamo u njegovoj ležernoj varijanti- na kriški kruha s tek malo krupne soli i papra. No, zahvaljujući njujorškom chefu Michealu Chernowu, sljedeći put kad zaželimo brzi i zdravi obrok, bacamo se na njegov recept koji je avokadu dao novu dimenziju. Naime, Michael je slatke jagode i mango odlučio začiniti kajenskim paprom i chilli paprikom i dodao ih standardnom avokado tostu te time postigao zanimljivu kombinaciju ljutog, kiselog, slanog i slatkog.

Kako biste i vi probali njegovu poboljšanu verziju, priložili smo vam recept i video stoga pratite smjernice i počastite sebe i prijatelje! I ne zaboravite, slike su i više nego dobrodošle!

Sastojci i upute:
Dvije kriške kruha zapecite na jakoj vatri. Očistite jedan avokado, grubo ga zdrobite i dodajte mu sok pola limete. U drugoj zdjelici pomiješajte narezane jagode i avokado s kajenskim paprom i chilli paprikom i dodajte soka od limete po želji. Na tostu posložite avokado, začinjene jagode i mango te sve ukrasite sjemenkama od suncokreta.

U slast!Foto: Unsplash, Youtube
Objavljeno: 12.06.2018. u 13:05

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p