FIT

#BoPo pokret na Instagramu koji uči žene da zavole svoje tijelo

Jeste li čuli za #BoPo?

prihvaćanje ženskog tijela
N
a Instagramu potražite #BoPo i dobit ćete sjajnu galeriju fotografija žena u svim oblicima i veličinama i već nakon nekoliko scrollanja, osjetit ćete nalet dobrog osjećaja jer napokon su društvene mreže iznjedrile nešto pozitivno, nešto što žene ući da zavole same sebe.

Strije, obješena koža, celulit... - sve to uključuje hrabar i genijalan pokret za prihvaćanje tijela u svakom obliku koji ponosno ističe različitost ženskog oblika te slavi briljantnost ljudskog tijela. #BoPo je kratica za engleske riječi Body Positivity što znači pozitivan pogled na tijelo pa tako pod tim hashtagom možete pronaći 272 000 fotografija od raznovrsnih inspirativnih citata do potpuno prirodnih fotografija ženskih tijela.

prihvaćanje ženskog tijela
#BoPo je postao globalna društvena kampanja koja je iznjedrila brojne katarzične hashtagove poput #gainingweightiscool, #cellulitesaturday i #boycottthebefore. #gainingweightiscool je primjerice globalni pokret o0smišljen kao podrška osobama oboljelim od poremećaja hranjena te ih motivira da uz balansiranu i zdravu prehranu poboljšaju kvalitetu života i s ponosom objave da su dobili izgubljene kilograme.  


Uz #BoPo žene i djevojke više nisu same u borbi protiv okrutnog svijeta u kojem je nametnuto jedno univerzalno mišljenje o društveno prihvatljivom obliku i veličini tijela, a sve drugo smatra se neobičnim, čudnim i drugačijim. #Boycottthebefore promovira stav da nitko ne mora svoju vrijednost dokazivati fotografijama kojima pokazuje da je izgubio kilograme, a #Cellulitesaturday upravo je to što mu i samo ime govori. Subota je dan kada žene ponosno objavljuju fotografije svog celulita jer narančina kora potpuno je prirodna pojava koje se baš nitko ne bi trebao sramiti.


Ove godine više je nego ikada plus size modela hodalo pistama svjetskim tjedana mode predstavljajući snažne žene koje cijene svoju ženstvenost, bokove, stražnjicu i grudi, ali ipak se treba prisjetiti da su ovakvi mali koraci nastali tek nedavno. Društvene mreže od svojih početaka do sada bile su jedan od glavnih alata za uvrede upućene ženama na temelju njihovog izgleda i do sada su izrasle u sve moćniju i utjecajniju zvijer, a mi kao korisnici ne smijemo postati sudionici u zločinu nad ženskim tijelom, već naprotiv, moramo snažnije pogurnuti ovu pozitivnu revoluciju koja se već zakotrljala. Društvo je godinama žudjelo za nečim poput #BoPo pokreta i drago nam je kako širenje pozitivne energije i različitosti kao jedinog ispravnog stava, zauzima sve više prostora u javnosti. Napokon je stiglo novo razdoblje tjelesne revolucije!

T.K.
Foto: I'm no angel campaign

Objavljeno: 12.04.2017. u 16:08

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p