FIT

Fitness trendovi koji vode lakšem gubitku kilograma

Najbolje je vrijeme da krenete s tjelovježbom!

Topli i sunčani dani počastili su nas svojim dolaskom te smo u tren oka zimske gležnjače i kapute morali zamijeniti nešto prozračnijom odjećom. Upravo u tom trenutku može se pojaviti nezadovoljstvo kada spoznamo da naše tijelo ne izgleda onako kako bismo to željeli, no tom problemu se vrlo lako može doskočiti uvođenjem kulture vježbanja u svoju svakodnevicu, koja će osim na izgled, pozitivno utjecati i na zdravlje.

Baš kao modni ili beauty svijet, vježbanje je također segment koji podliježe trendovima koji se neprestano, iz sezone u sezonu mijenjaju. Ono što je najvažnije prilikom bilo koje vrste treninga je da vježbe izvodite ispravno te prilagođeno vlastitom tijelu i fizičkoj spremi jer epravilno izvođenje vježbi ili pak pretjerivanje, možee dovesti do neželjenih nuspojava koje ozbiljno mogu naštetiti vašem zdravlju, a to nikako nije efekt koji se vježbanjem želi postići.

Kada govorimo o trendovima koji su se nametnuli u aktualnoj kalendarskoj godini, velik povratak doživio je trening kod kuće. Užurbani način života nerijetko nam ne ostavlja dovoljno vremena za odlazak u teretanu, a pridodamo li svemu i obiteljske obaveze, otići na trening postaje prava misija, no tada tu uskače kućni trening. Ova vrsta treninga može biti jednako intenzivna baš kao i onaj u teretani, a sve što trebate napraviti je maleno istraživanje kako ćete trenirati te jednostavno krenuti. Osim što vrijeme u potpunosti možete prilagoditi sebi, uštedjet ćete i novac, što nikako nije zanemariva stavka. 

@janina_who

Sljedeći trend nije nužno vezan za cardio ili vježbe snage koje nam najčešće padaju na pamet kada spominjemo vježbanje. Wellness je mjesto na kojem ćete opustiti i regenerirati svoje tijelo i um te je svakako nešto što je svakom čovjeku prijeko potrebno. Najidealnije je otići na wellness vikend, no ako si to ipak ne možete pripušiti i za ovu aktivnost postoji kućna varijanta. Organizirajte ugodan vikend u vlastitom domu, nabavite mirisne svijeće te pripremite kupku, a partnera ili prijateljicu zamolite da vas izmasira. Što se tiče aktivnosti tijekom wellness vikenda, prakticirajte istezanje ujutro i navečer kako bi razgibali i ugrijalo tijelo bez agresivnih i napornih metoda. Posljednji trend tiče se ručka, odnosno pripremanja ručka kod kuće i nošenje istog na posao. Mnogi zaposlenici na poslu jedu nezdravu hranu koja je najbrže gotova i time misle kako su na brz i efikasan način riješili pitanje obroka, no realnost je ponešto drugačija. Stavimo li po strani da takva hrana nakuplja kilograme; prženi i nezdravi obroci  dovode do tromosti, umora i iscrpljenosti za koje nema realnog razloga, već je posljedica loše hrane. Pripremanje ručka večer prije sjajna je navika koja će vam na početku možda biti malo nezgodna ili nepraktična, no s vremenom ćete se naviknuti na pripremu zdravog i ukusnog ručka dan prije te će vam odlazak na posao bez njega biti nezamisliv.

Objavljeno: 11.03.2019. u 13:10

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p