FIT

Odlična kampanja bez Photoshopa koja nas je oduševila

Novi projekt koji promovira modele svih veličina

i am all woman 
Nova body positive kampanja u potpunosti nas je oduševila jer prikazuje manekenke i modele svih konfekcijskih veličina i to bez imalo Photoshopa. Pogledajte predivne fotografije manekenki u kupaćim kostimima.
 
Nakon što je britanska manekenka Charli Howard odbijena u jednoj modnoj agenciji s razlogom da je predebela odlučila je s plus size modelom Clémentine Desseaux pokrenuti projekt pod nazivom I am all woman. Kampanjom žele u fokus javnosti staviti problem nedostatka raznolikosti u svijetu modne industrije i pokazati kako su žene lijepe bez obzira na veličinu i to bez retuširanja
 
i am all woman 
Za snimanje kampanje angažirale su još osam modela različitih konfekcijskih veličina, uključujući i poznati plus size model Iskru Lawrence koja se već otprije žestoko bori protiv predrasuda izazvanih tjelesnom težinom. Žene u kampanji su fotografirane bez imalo retuširanja i Charli se nada kako će kampanja barem nekome iz svijeta modne industrije dati povod za razmišljanje.
 
Djevojke kažu kako žele da se zaustavi tortura koju prolaze mlade djevojke kada im se nameće da moraju biti bijele, mršave ili visoke. Žele da svi prihvate sebe onakvi kakvi jesu. Charli je priznala da se sama godinama borila s nesigurnošću u svoje tijelo jer je vjerovala da nije dovoljno mršava. Tek nakon snimanja kampanje shvatila je da svi imamo svoje male nepravilnosti koje se na modnim fotografijama ne vide jer su retuširane, a kada bi sve fotografije bile bez Photoshopa, mlade djevojke bi shvatile da su njihova tijela zapravo savršena. 
 
i am all woman
Djevojke iz kampanje odjevene su u odjeću koju su napravile samo žene i svi koji su surađivali na kampanji su bile isključivo žene, od fotografkinja do video montažerki. Charli i Clémentine nakon snimanja kampanje neće prestati s projektom i žele ga proširiti te će u idućim kampanjama pokušati angažirati poslovne žene, glumice, pjevačice i sportašice. Apsolutno pohvaljujemo ovu inicijativu i nadamo se da će djevojke svojom kampanjom uspjeti postići barem nešto jer znamo da su pomaci u tim vodama jako teški. Pogledajte fotografije koje su nas oduševile. 
 
i am all woman 
i am all woman 
i am all woman 
i am all woman 
i am all woman 
T.K.
Foto: All Woman Project
Objavljeno: 01.09.2016. u 14:37

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p