PREHRANA

5 trikova za pripremu tijela za godišnji odmor

Još nije kasno!
fit ljeto
I
mamo dobru i lošu vijest: ona dobra je da nas još samo mjesec dana dijeli do ljeta kakvo nam odgovara, a loša da imamo samo nekoliko (tje)dana da pripremimo tijelo za godišnji odmor. Na svu sreću, još nije kasno pa vam donosimo nekoliko trikova koje možete unijeti u svoju dnevnu rutinu i olakšati si oblikovanje tijela do odlaska na more.

Ljeti se naš društveni život naglo obogaćuje pa se družimo na otvorenom uz fina pića i još finije ljetne slastice, a sve to može dovesti do neplaniranog nakupljanja kilograma. Kako bi izbjegli tu neželjenu posljedicu dugih i toplih proljetnih dana možemo barem pokušati uvesti u svoju rutinu nekoliko malih stvari koje nam mogu biti od velike pomoći da godišnji odmor dočekamo u fit izdanju. 

Nekoliko minuta vježbi s girjom

Ako biste samo jednu vježbu dnevno trebali dodati svojoj uobičajenoj rutini, stručnjaci se slažu da bi to trebalo biti ljuljane girje. Upravo ta vježba jedna je od najmoćnijih i ima najviše učinka uz minimalan trud. Dok zamahujete girjom razgibavaju vam se svi mišići u tijelu i povisuju otkucaji srca. Pokušajte pet minuta dnevno vježbati s girjom jer već i samo jedna minuta može donijeti učinke.

fit ljeto

Jedan povrtni obrok tjedno

Trudite se biti na dijeti? Umjesto da se silite na neki strogi režim kojeg se nećete moći pridržavati, radije uvedite jednom tjedno jedan potpuno povrtni obrok bez mesa i ugljikohidrata koji ne dolaze iz povrća i obavezno ga pripremite sami. Poanta je da će vam se možda svidjeti dobar osjećaj koji ćete osjetiti nakon što ste jeli zdravo jelo koje ste si sami pripremili.

Jutarnji smoothie 

Idućih dana obećajte sami sebi da ćete svako jutro piti domaći smoothie. Ovim jednostavnim trikom svako jutro ćete u organizam unijeti vitamine i minerale i dati tijelu onaj početni boost energije koji vam je potreban kako bi normalno funkcionirali cijeli dan. Ovako ćete izbjeći nezdrave doručke i pomoći svojoj liniji. 

Pripazite na unos vode

Sigurno ste već svjesni da je dovoljan unos vode izuzetno važan za opće zdravlje organizma, ali vrlo je teško pratiti koliko svaki dan vode popijemo. Što više tekućine popijete, manje ćete jesti, to je stvarna činjenica jer će vam želudac sigurno biti puniji. Postoji jednostavan trik uz koji ćete pratiti koliko ste boca vode popili taj dan. Na poslu i kod kuće uvijek uz sebe imajte bocu s vodom i nekoliko običnih kuhinjskih gumica. Kada ste popili jednu bocu samo oko nje stavite gumicu i tako radite do kraja dana i znat ćete koliko ste točno popili.  

Namjestite alarm

Možda vam se ovaj trik čini jednostavnim i čudnim, ali različita istraživanja su pokazala kako samo 30 minuta ranije ustajanje može imati veliki učinak na vaš dnevni ritam jer će vam se cijeli dan doimati dužim. Osim toga, tih pola sata ujutro možete iskoristiti za meditaciju ili vježbanje, a što vam može biti od veće koristi za fit tijelo od polusatnog jutarnjeg treninga?

T.K.
Foto: Instagram i Pexels
Objavljeno: 09.05.2017. u 16:28

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p