PREHRANA

3 napitka učinkovitija od vode s limunom

Uz ove napitke brže ćete mršavjeti nego uz vodu s limunom

Ako mislite da će vam dan započet čašom vode s limunom pomoći pri gubitku kilograma, u zabludi ste! Nutricionisti su otkrili koji su napici učinkovitiji kao pomoć pri mršavljenju od vode s limunom.

Mršavljenje uz kavu

Kava je prirodno savršen energetski napitak. Istraživanja su pokazala da pijenje dvije do tri šalice kave prije treninga može pomoći pri boljoj izvedbi i učinkovitijem sagorijevanju kalorija. Jedna studija otkrila je da oni koji vježbaju, a prije toga su konzumirali kavu, mogu napraviti gotovo 20 posto više ponavljanja na nožnoj presi. Uvijek pijte crnu kavu bez šećera jer mlijeko i šećer poništavaju sve prednosti kave. 

kava

Mršavljenje uz hladnu vodu

Iscijeđeni limun zamijenite šakom leda. Hladna pića potiču tijelo da troši više energije. Tri čaše hladne vode u danu mogu pomoći da vaše tijelo spali do 100 dodatnih kalorija. Ako ovako nastavite svaki dan, u godinu dana možete izgubiti 4,5 kilograma samo pijući hladnu vodu!

Mršavljenje uz zeleni čaj

Ne samo da zeleni čaj nema gotovo nikakvih kalorija, on vrlo učinkovito može pomoći u sagorijevanju masti i gubitku težine. U jednoj studiji, ispitanici koji su pili četiri šalice zelenog čaja dnevno, u dva mjeseca izgubili su 2,5 kilograma više od onih koji su pili običnu vodu. Kupite što kvalitetniji zeleni čaj i radite ga kod kuće bez šećera te konzumirajte toplog ili u ledenoj verziji. Izbjegavajte kupovne verzije pune šećera i konzervansa. 
 
caj
 
T.F.
Foto: Pexels
Objavljeno: 26.05.2016. u 10:41

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p