PREHRANA

3 umna trika uz koje nećete posezati za hranom

Odlični trikovi koji će vam izbaciti hranu iz glave
žudnja za hranom
Z
nate onaj osjećaj kada nakon večere legnete pred televizor i baš vam se nešto gricka? E taj osjećaj je samo u vašoj glavi i vaš želudac zapravo uopće ne treba hranu, ali postoje umni trikovi koji vam mogu pomoći da suzbijete žudnje za hranom.

Većina žudnji za hranom nisu stvarni znakovi gladi i zapravo samo proizlaze iz prividnog osjećaja gladi i nekog ljepšeg osjećaja koji nam daje grickanje nečega. Kada smo umorni ili iscrpljeni teško se othrvati porivu da posegnemo za hranom, ali dobra je vijest da te žudnje ne traju beskonačno i ako pričekate nekoliko minuta one će proći. Ključni je problem što najčešće ne možemo pričekati i za hranom posežemo odmah, ali postoje neki umni trikovi koji nam mogu pomoći da suzbijemo neugodne žudnje za hranom.

žudnja za hranom

Mašta čini svašta

Velika većina žudnji za hranom zapravo je umišljena. Čim zamislimo u glavi nešto što volimo jesti, odmah nam se čini da nam i tijelo žudi za tim. Isto tako možete upotrijebiti i obrnutu taktiku. Ako žudite npr. za čokoladom zamislite nešto potpuno drugačije, recimo konja koji galopira livadom. Sigurni smo da će žudnja za čokoladom nestati. Pokušajte drugi puta kada imate žudnju ovaj trik, sigurni smo da će upaliti!

žudnja za hranom

Jedite sigurnu hranu

Ako osjetite neku žudnju za hranom posegnite najprije za sigurnom hranom poput mrkve, krastavaca ili kukuruza šećerca. Ove namirnice će vas zasititi jer su bogate vlaknima, a nemaju puno kalorija pa dok vam prođe želja za čokoladom ili čipsom grickajte neke gore navedene namirnice i spriječit ćete unošenje nepotrebnih kalorija i namirnica.

žudnja za hranom

Igrajte igrice na svom telefonu

Recimo da vam nije upalio niti trik s konjem na livadi niti imate neke sigurne grickalice uz sebe, onda posegnite za mobitelom. Iako vam to ne bi smjeli preporučivati jer znamo da ionako previše gledate u ekrane, ako je u službi suzbijanja žudnje za hranom, onda je sve dozvoljeno. Istraživanje koje je proveo CNN dokazalo je da samo tri minute igranja igrice može odagnati žudnju za pićem i jelom. Pogotovo su učinkovite mentalne igrice u kojima morate upregnuti malo više moždanih vijuga poput Tetrisa ili sudokua. Pokušajte ovaj trik, garantiramo da funkcionira!

T.K.
Foto: Unsplash
Objavljeno: 16.11.2016. u 15:26

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p