PREHRANA

4 stvari koje morate znati ako želite brzo izgubiti kilograme

Koliko brzo možete očekivati rezultate?
mršavljenje
O
d različitih dijeta koje su izmišljene pa do proizvoda koji jamče mršavljenje, svima je zajedničko da garantiraju brz gubitak kilograma, ali koliko to brzo može biti u stvarnosti? Donosimo četiri stvari koje morate biti svjesni ako očekujete brzo mršavljenje.

Instant gubitak kilograma može se postići jedino uz jako restriktivne dijetne programe koji nisu dobri za zdravlje, ali ako želite mršavjeti na zdrav način rezultati neće dolaziti tako brzo kao što očekujete i toga morate biti svjesni. Zdravo mršavljenje je ako gubite do kilogram tjedno i tada su najmanje šanse da vam se izgubljeno vrati. Evo nekoliko stvari koje morate znati ako želite brzo mršavjeti. 

dijeta mršavljenje

Bit ćete pod stresom

Ako jedete puno manje od toga što je vašem tijelu potrebno, vaš organizam će lučiti kortizol, hormon stresa. Ako se kortizol luči previše on može dovesti do pojačanog nakupljanja masnog tkiva, osobito u predjelu trbuha. Osim što nećete gubiti masno tkivo, ako se izgladnjujete bit ćete i strašno živčani.

Metabolizam će se usporiti

Naglo mršavljenje samo vam može usporiti metabolizam umjesto da ga ubrza. Ako jedete premalo vaš organizam će skladištiti svako iduće jelo jer će se bojati da opet ne ostane bez energije. Jedno istraživanje nedavno provedeno u Americi pokazalo je kako su ispitanici kojima su najviše smanjili broj kalorija, imali najsporiji metabolizam.

mršavljenje

Stradat će vam mišići

Ako prebrzo izgubite kilograme, oslabit će vam mišićni tonus. Kada ne jedete dovoljno, vaše tijelo poseže za mišićima i koristi ih kako bi stvorilo energiju. Osim što više nećete imati oblikovane mišiće, nećete niti imati energiju za vježbanje da ih ponovno oblikujete. Što su vam mišići slabiji, manje ćete kalorija sagorijevati i time ćete gubiti manje kilograma. 

Bit ćete suhi poput Sahare

Prvih nekoliko kilograma koje izgubite su u stvari voda, a ne gubitak masnog tkiva pa ako ne pijete dovoljno vode lako možete dehidrirati. Dehidracija osim na organizam, može loše utjecati i na vašu kožu koja će biti presušena, a također možete imati i problema s koncentracijom i pažnjom. Voda u organizmu potrebna je jer eliminira toksine, donosi hranjive tvari i olakšava probavu.

T.K.
Foto: Pexels i Pinterest
Objavljeno: 19.09.2016. u 16:25

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p