PREHRANA

5 zdravih grickalica idealnih za ljetne dane

Super jednostavni i lagani zalogajčići
zdrave grickalice
S
vi jako dobro znamo teoriju. Čips, smokići, keksi, čokolade i ine industijske grickalice su jako loše za nas. "Big no no", rekli bi simpatično naši susjedi Amerikanci. No jednako tako znamo i da je zaista mali broj ljudi iz naše okoline toliko discipliniran da uz omiljenu seriju gricka mrkvu ili na društvenim događanjima s guštom uz vino umače svoj hrskavi kelj u humus. Čast iznimkama.


Šalu na stranu, ovakvim se discipliniranim pojedincima divimo, no nas u naumu da sve nezdrave zalogaje zamijenimo zdravima i napokon zakoračimo na taj bajni put "čiste prehrane" uvijek nekako spriječi lijenost. Jer, lakše je kupiti u supermarketu vrećicu čipsa nego odvojiti 20 minuta za pripremu vlastitih zdravih zalogalčića.

Idealno, ovdje su u priču upale djevojke s YouTube kanala Leaf koje su za sve "ljenčine" predložile pet jednostavnih, brzih i, ono najbitnije, zdravih grickalica. Čips od kelja, banane i kikiriki maslac, datulje punjene maslacem od badema, kokice s kokosom i cimetom ili borovnice s jogurtom opcije su fine jednako kao što su zdrave, a kako ih napraviti doznajte u videu.

M.M.
Foto: Pexels
Objavljeno: 26.06.2017. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p