PREHRANA

Bezglutenska torta od kokosa

Fina kombinacija kokosa i maka
kokos mak torta
T
orta je uvijek dobra ideja, pogotovo za vikend kada si ipak moramo dati malo oduška. Donosimo vam zdrav i fin recept za bezglutensku tortu od kokosa i maka zaslađenu medom. 

Sastojci:

Tijesto:

150 g rižinog brašna
120 g kokosova ulja 
150 g šećera od kokosova cvijeta
50 g meda 
3 jaja 
2 žličice praška za pecivo
50 g naribanog kokosa
50 g mljevenog maka 
1 mahuna vanilije
1 prstohvat soli

Preljev:

60 g kokosovih pahuljica
30 g kokosova ulja 
2 žlice šećera od kokosova cvijeta
1,5 žlice meda
2 žlice mlijeka
1 prstohvat soli

kokos mak torta

Priprema:

1. Kokosovo ulje miksajte sa šećerom, vanilijom i soli i zatim dodajte med i jaja. Umiješajte rižino brašno i prašak za pecivo te na kraju mak i kokos.
2. U namašćeni kalup ulijte tijesto i pecite oko 40 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
3. Dok se torta peče pripremite preljev. Otopite kokosovo ulje, šećer med i sol te umiješajte mlijeko i sve zakuhajte. Zatim dodajte kokosove pahuljice i još vruće prelijte preko pečene torte i vratite je na još pet minuta u pećnicu.

Dobar tek!

T.K.
Recept i foto: ourfoodstories.com
Objavljeno: 28.01.2017. u 09:41

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p