Torta je uvijek dobra ideja, pogotovo za vikend kada si ipak moramo dati malo oduška. Donosimo vam zdrav i fin recept za bezglutensku tortu od kokosa i maka zaslađenu medom. Sastojci: Tijesto: 150 g rižinog brašna 120 g kokosova ulja 150 g šećera od kokosova cvijeta 50 g meda 3 jaja 2 žličice praška za pecivo 50 g naribanog kokosa 50 g mljevenog maka 1 mahuna vanilije 1 prstohvat soli Preljev: 60 g kokosovih pahuljica 30 g kokosova ulja 2 žlice šećera od kokosova cvijeta 1,5 žlice meda 2 žlice mlijeka 1 prstohvat soli Priprema: 1. Kokosovo ulje miksajte sa šećerom, vanilijom i soli i zatim dodajte med i jaja. Umiješajte rižino brašno i prašak za pecivo te na kraju mak i kokos. 2. U namašćeni kalup ulijte tijesto i pecite oko 40 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. 3. Dok se torta peče pripremite preljev. Otopite kokosovo ulje, šećer med i sol te umiješajte mlijeko i sve zakuhajte. Zatim dodajte kokosove pahuljice i još vruće prelijte preko pečene torte i vratite je na još pet minuta u pećnicu. Dobar tek! T.K. Recept i foto: ourfoodstories.com