PREHRANA

Brzi i zdravi wok

Subotnji ručak gotov za manje od 60 minuta
wok
Priprema hrane u jedinstvenoj tavi woku osvojila je zapadni svijet, a već neko vrijeme osvaja i naša srca.
 
Riječ je o jednostavnom i izrazito brzom načinu pripreme obroka u kojemu možemo eksperimentirati s različitima namirnicama, ali i najbolje od svega, bogatstvom različitih okusa. U nastavku vam donosimo prijedlog za subotnji ručak koji ćete uz ove naputke pripremiti za manje od 60 minuta.
 
 
Sastojci:

1/2 šalice riže (basmati)
1 luk (srednje veličine)
1 režanj češnjaka
2 mrkve
1/2 šalice celera
1 crvena paprika
1 žličica đumbira 
maslinovo ili kokosovo ulje
soja umak
sol, papar, chilli (po izboru)
 
Priprema: 

Mrkvu i papriku izrežite na trakice. Luk na kockice, češnjak na što sitnije komadiće, đumbir i celer naribajte. U wok tavi zagrijte ulje i dodajte češnjak i luk. Lagano ih pirjajte. Kada omekšaju dodajte mrkvu i ostalo povrće. Dodajte sol i papar pa sve zajedno pirjajte desetak minuta. Provjerite je li povrće mekano te dodajte dvije do tri žličice soja umaka i chilli. Rižu isperite u hladnoj vodi. Stavite kuhati vodu i kada prokuha dodajte opranu rižu i kuhajte 12 minuta. Kada je riža skuhana, ubacite je u tavu s povrćem i sve dobro promiješajte. 


Foto: Unsplash
Objavljeno: 21.10.2017. u 02:05

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p