PREHRANA

Brzi kruh bez glutena, brašna i kvasca

Zdrav i ukusan kruh
bezglutenski kruh
K
ruh je većini ljudi glavna namirnica bez obzira na velik broj kalorija. No, upravo on, ako se kvalitetno napravi, ima najkorisnije nutrijente i zdrave bakterije. Teško je vjerovati i zamisliti kruh bez brašna kada znamo da je to njegov najosnovniji sastojak, no brašno je visokokalorijska namirnica. Zato probajte napraviti ovaj zdravi kruh bez brašna, koji je pun žitarica i hranjivih nutrijenata.

Kruhovi iz pekarnice odavno su out za ljubitelje zdrave prehrane. Zaobiđite pekarnice i nepoznate aditive, jer uz novu generaciju zdravog kruha brzo ćete zaboraviti one koje ste do sada jeli.

Sastojci:

50 g psyllium ljuskica
150 grama sjemenki (najbolje je kombinirati sezam, lan i suncokret)
1 žlica praška za pecivo
malo himalajske soli
1 žlica soda bikarbone
5 jaja
100 ml jogurta

Priprema:

Pomiješajte prvo sve suhe sastojke, a u drugoj zdjeli vlažne pa ih spojite. Smjesu koju dobijete ubacite u nauljeni kalup i pecite na 160 stupnjeva oko 45 minuta.

Dodatne upute: Uzmite što manji kalup za kruh za ovu količinu sastojaka i nakon što se kruh ispekao i ohladio čuvajte ga u hladnjaku.

Dobar tek!

bezglutenski kruh

Recept: Tvornica Zdrave Hrane
Foto: veganricha.com
Objavljeno: 11.03.2017. u 09:00

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p