PREHRANA

Čokoladni brownie bez šećera

Sočan i zdrav desert
brownies
K
ada pomislimo na najčokoladniji kolač ikada, među top tri koji nam padnu na pamet upravo su sočni brownieji. Ova verzija odlična je jer ćete ih moći pojesti koliko god želite bez osjećaja krivnje, a upravo nedostatak šećera daje mu zdravu notu. U ovom receptu šećer mijenjaju banana i batat koji mu daju potrebnu slatkoću.

Sastojci:

200 g glatkog brašna
50 g kakaa u prahu
1 žličica sode bikarbone
100 g kokosovog ulja
100 ml mlijeka
3 jaja
250 g sitno naribanog batata 
pire od jedne velike zrele banane (oko 125 g oguljena)

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te namastite kalup u kojem ćete peći brownieje.
2. Pomiješajte brašno, kakao i sodu bikarbonu.
3. Otopite kokosovo ulje na laganoj vatri i dodajte mu mlijeko, jaja, batat i bananu.
4. Mješavini na bazi ulja dodajte mješavinu brašna i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
5. Smjesu izlijte u kalup i pecite od 30 do 35 minuta. Mora se na vrhu stvoriti korica, a u sredini neka bude mekan, ali opet ne presirov.
6. Poslužite toplo i narežite na ukusne čokoladne kocke.

Dobar tek!


Recept: bbc.co.uk
Foto: movenourishbelieve.com
Objavljeno: 11.02.2017. u 11:28

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p