PREHRANA

Čokoladna ljetna poslastica

Voće u tamnoj čokoladi

voće u čokoladi

Kako obično voće pretvoriti u ultradekadentni desert s Instagrama? Vrlo jednostavno! Nas su oduševile predivne ljetne fotografije voća umočenog u čokoladu pa vam donosimo upute kako da ga pripremite.

Na Instagramu ovih vrućih ljetnih dana prevladaju slike raznovrsnog voća, a u moru običnog voća istaknuo se dekadentni i fotogenični desert, voće preliveno tamnom čokoladom. Voće je uvijek odličan i zdrav slatki izbor koji će vam preporučiti svi nutricionisti na svijetu, pogotovo ljeti kada je izbor velik, a plodovi posebno sočni. Ako žudite za čokoladom, a pazite na liniju i ne biste se željeli ubiti u tabli čokolade, ovaj desert idealan je izbor za vas. Tamna čokolada puna je antioksidanasa i slobodno je možete konzumirati svakog dana, ali naravno u ograničenim količinama. Ovom desertu donosi čokoladan okus, ali ne dodaje puno kalorija.
  
voće u čokoladi 
voće u čokoladi
Kako biste napravili ovu ljetnu poslasticu sve što trebate je zamrznuti voće po izboru i otopiti tamnu čokoladu. U otopljenu čokoladu umočite zamrznuti komad voća i desert je gotov! Ako želite dodati druge okuse uvijek možete na otopljenu čokoladu pobacati nasjeckane orašaste plodove, kokosove mrvice, mrvice suhog voća ili chia sjemenke. Izbor voća u ljetnim mjesecima je ogroman, a mi preporučujemo da ovaj desert napravite s lubenicama, ananasom, kiwijem, mangom i bananama. Koju god kombinaciju odaberete, vjerujemo da će biti fina, a sada kriške voća u ruke i krenite s umakanjem!
  
voće u čokoladi 
voće u čokoladi 
voće u čokoladi  
T.K.
Foto: Instagram
Objavljeno: 30.07.2016. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p