PREHRANA

Desert, a samo 98 kalorija? Moguće je!

Recept za fini i niskokalorični desert
lubenica  
Sezona je voća i jedva smo je dočekali. Čitavu zimu preživljavamo na kaloričnim desertima čije se posljedice konzumacije itekako očituju na našim novonastalim trbuščićima i preuskim hlačama koje smo još do jučer mogli zakopčati.

Srećom, ljeto nam nosi pregršt prirodnih slastica, raznih vrsta sezonskog voća, koje možemo obilno koristiti u izradi prefinih lastica. Naš današnji prijedlog ima samo 98 kalorija, a u njemu ćete nedvojbeno uživati. Radi se o prefinom smoothieju od niskokalorične, a izuzetno ukusne lubenice.

Jeste li znali da 100 grama lubenice ima samo 30 kalorija?
Osim toga, ona je bogata vitaminom C (8 mg što čini 13% RDA), tiaminom (0,03 mg), riboflavinom (0,02 mg), niacinom (0,2 mg), pantotenskom kiselinom (0,2 mg) i vitaminom B6 (0,05 mg). Kao takva, idealna je baza za izradu bilo kakvog deserta. Dvije šalice očišćene lubenice smikate s dvije žličice svježe mente i trećinom šalice malomasnog grčkog jogurta, i to je više - manje čitav recept! Jednostavno, osvježavajuće, hranjivo i niskokalorično - sve ono što bismo mogli poželjeti na vrući ljetni dan.

J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 28.06.2015. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p