PREHRANA

Greške koje radite nakon blagdana u želji da izgubite kilograme

Kako uspješno izgubiti sve nagomilane kilograme?
Greške koje radite prilikom mršavljenja
prvim danima nove godine počinjemo se polagano vraćati u stvarnost. Iza nas je 10-ak dana prekomjerne konzumacije hrane i pića, a ako niste dane provodili u teretani ili trčeći po kvartu, zasigurno osjećate pokoji nagomilani kilogram.

No, već s prvim danima siječnja dosta nam je teške i masne hrane, a kolače ne možemo ni smisliti. Već planiramo kako se vratiti u prvobitnu formu. U želji za gubitkom nagomilanih kilograma, često radimo ovih 5 grešaka, a vjerojatno ih nismo ni svjesni!

1. Light proizvodi

Proizvodi, koji na sebi imaju oznaku light, postaju popularni upravo u mjesecu siječnju. No, često manje masti znači ujedno i manje okusa, a to se po pravilu zna kompenzirati šećerom. A događa se da jedemo više light proizvoda jer smo uvjereni da oni sadržavaju manje kalorija. Na kraju ništa nismo postigli! Imajte na umu da je mast veoma važan izvor energije. U međuobrocima, umjesto light jogurta i sličnih proizvoda, posegnite za, primjerice, avokadom i orašastim plodovima.

Greške koje radite prilikom mršavljenja

2. Ispijate samo sokove

Nakon blagdana je detoksikacija veoma važna kako bi organizam očistili od šećera i alkohola. No, ako ispijate samo sokove na duži period od par dana, osjećaj gladi se samo povećava i na kraju ćete vjerojatno posustati. Puno bolja opcija je jedan obrok na dan zamijeniti sa zdravim sokom. 

3. Svakodnevno vaganje

Odlučili ste na koju dijetu idete, a čak ste upisali i teretanu. Kako bi redovito pratili svoje rezultate, svako jutro stajete na vagu. No, to je najgore što možete napraviti. Oscilacija u težini su posve normalna stvar. Vagu vadite jednom tjedno, a još bolje jednom u dva tjedna. 

Greške koje radite prilikom mršavljenja

4. Nagrade nakon treninga

Klasična greška koju radimo tijekom cijele godine. Nakon odrađenog treninga nagradimo se sa slasnom tjesteninom ili s onim preostalim komadom torte. Upravo obrok nakon treninga je veoma važan, a on prvenstveno treba sadržavati proteine.

5. Preskačete obrok

Tko preskače doručak, lakše se deblja! Ne kaže se bez razloga da je doručak najvažniji obrok dana. Tijelo ujutro dobiva potrebnu energiju, a doručak smanjuje napadaje gladi i potiče metabolizam. Stoga u novoj godini posebnu pozornost obratite na zdravi doručak.

M.D.
Foto: Pexels
Objavljeno: 02.01.2017. u 12:50

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p