PREHRANA

Hrabar potez ženskog magazina

Zabranili korištenje određenih riječi

women's health

Uredništvo američkog izdanja časopisa Women's Health prestat će koristiti izraz bikini body na svojim naslovnicama i to je zaista hrabar potez vrijedan svake pohvale.

Napokon je jedan časopis donio odličnu odluku koja će pomoći ženskom samopouzdanju umjesto da ga ruši. Magazin Women's Health obrađuje teme ženskog zdravlja, fitnessa, prehrane i općenito zdravog životnog stila, a s obzirom na to da su promotori zdravlja, čudno je da su do sada koristili i promovirali izraze poput bikini bodya.

women's health

Iz časopisa kažu kako je taj izraz zastario i ne žele ga više koristiti jer promovira da je samo određeni fizički izgled prihvatljiv. Ovaj izraz zapravo kritizira drugačiji izgled i čini ga neprihvatljivim, kao da govori da oni koji ne izgledaju po njihovim pravilima i nisu tih mjera, zapravo nisu spremni za odlazak na plažu. Takvi izrazi krivi su zato što se žene već desetljećima ne osjećaju dobro u kupaćim kostimima na plaži zbog svojih oblina

U magazinu su odlučili kako će prestati koristiti i izraze poput smršavjela je dva konfekcijska broja na naslovnici. Urednica časopisa Amy Keller Laird rekla je kako su željeli biti moderni i preispitati svoj rad. Žele promovirati zdravlje i ljepotu svih veličina, a ne stvarati loš osjećaj, anksioznost i nabijati ženama komplekse. Odličan potez za poznati časopis, ali ako žele ići u tom pozitivnom smjeru, morat će uvesti još brojne promjene koje promiču zdrave obline.

T.K.
Foto: Women's Health
Objavljeno: 02.08.2016. u 10:38

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p