
Da je bundeva zdrava jesenska namirnica, već smo vam rekli, a ako ne znate kako je uvrstiti u vaš dnevni jelovnik, evo odličnog prijedloga. Fina i zdrava salata od riže i bundeve može biti jednostavan i brz ručak.
Sastojci:
1 butternut bundeve
2 žličice maslinova ulja
50g smeđe riže
50g leće
1 glavica brokule
25g sjemenki bundeve
sok od jednog limuna
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i narezanu i oguljenu bundevu prelivenu maslinovim uljem pecite 30 minuta ili dok ne omekša.
2. U međuvremenu skuhajte rižu i leću u slanoj vodi 20 minuta. Dodajte brokulu 4 minute prije kraja kuhanja i sve dobro ocijedite i dodajte sjemenke bundeve.
3. Začinite po želji, dodajte bundevu i prelijte limunom.
Dobar tek!
Ako želite slatki desert s bundevom, doznajte kako napraviti palačinke od bundeve i čokolade.
T.K.
Recept: bbc.com
Foto: Pinterest
Objavljeno: 15.10.2016. u 09:10