PREHRANA

Jeste li čuli za novu hit dijetu koja dokazano djeluje?

Okinawa je mjesto gdje ne postoji višak kilograma
Zahvaljujući već poznatoj stvarnosti japanske kulture i običaja, nerijetko čitamo o raznovrsnim trendovima i savjetima radi kojih će nam zdravlje biti bolje, koža ljepša, a organizam sretniji.

Prema posljednjim istraživanjima, otok Okinawa odnosno njegovo stanovništvo poznato je po tome da nerijetki dožive i stotu godinu. Naime, bolesti poput pretilosti, upala i slično gotovo su nepostojeće u Okinawi i to zahvaljujući svakodnevnoj prehrani kojom se lokalno stanovništvo hrani. Autorica Caroline Ferreira i nutricionistica Sibylle Naud u knjizi „Režim Okinawa“ otkrile su tajne dugovječnosti koje krije taj otok.


Dnevne navike, način na koji pripremaju hranu i koje namirnice koriste neke su od niti vodilja kojima su se vodile, a otkrile su dijete za mršavljenje naziva 'hara hachi bu' što bi u prijevodu opisalo osobu koja jede tek 80% onoliko hrane koliko joj treba te 'kuten gwa' koji nalaže da se kroz dan pojede što više manjih obroka. Najbolje namirnice koje možemo konzumirati su riba i morski plodovi, povrće i soja, dok su meso i deserti gotovo nepostojeći. Ipak, Okinawa dijeta krije glavni trik, a to je jesi redovito i obavezno odmah nakon buđenja te prije odlaska na spavanje! Čini se jednostavnim i zdravim, pa ako se mučite već duže vrijeme s viškom kila, zašto ne isprobati?

Foto: Instagram
Objavljeno: 10.09.2018. u 16:55

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p