PREHRANA

Kako napraviti najzdravije palačinke na svijetu?

Trebaju vam samo banane i jaja
pancakes

V
olite palačinke, ali vas nakon svakog obroka grize savjest jer ih niste pojeli jednu ili dvije već dvanaest? Priznajemo, i mi smo krivi za ovaj scenarij! Uostalom, tko se može zaustaviti na dvije palačinke? Hm…


Srećom, sada se ne morate zaustavljati. Sada ih možete pojesti koliko god želite, bez grižnje savjesti jer one su: bez rafiniranog šećera, bez laktoze, bez glutena i, najbitnije od svega - bez ubitačno dugačke pripreme. Trebaju vam doslovno dva sastojka koja, kladimo se, već imate doma, a to su banane i jaja. Po želji gotove palačinkice dekorirajte voćem.
 
pancakes
 
Recept
Jednu bananu zgnječite i dodajte joj dva umućena jaja tako da dobijete homogenu smjesu. Tako je, ovo će biti sve od vaše smjese: ne stavljate niti mlijeko niti šećer. Na tavici za palačinke otopite malo ulja (predlažemo kokosovo jer je termostabilno i daje dodatnu slatkoću okusu), te zatim na zagrijanu tavu stavljate smjesu koju ćete peći oko minutu na obje strane. Predlažemo da vam vam palačinke budu dosta tanke i manje od onih na koje ste naviknuli jer ćete ih tako lakše okretati. I prije nego se snađete, vaše će zdrave palačinkice biti gotove, a obećavamo vam da su toliko fine da ih doslovno možete jesti same. U slast!

J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 16.08.2015. u 10:47

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p