PREHRANA

Može li čips biti zdrav?

Grickalica za svaki trenutak 
čips
Vrlo nam često napamet padne kako bismo između doručka i ručka mogli nešto "prigristi" i onda u nedostatku ideja (pogotovo ako smo na poslu) odlazimo u obližnju trgovinu i kupujemo prve grickalice koje nam dođu pod ruku. A često one baš, i ne budu zdrave!  

Kako bismo vas spriječili u budućoj kupnji nezdravih grickalica, dat ćemo vam jedan prijedlog recepta pomoću kojega ćete napraviti 100 posto zdrave grickalice koje će vam koristiti kao zdravi snack na sljedećoj pauzi.

Sastojci:

4 jabuke
sok jednog limuna
2 šalice hladne vode
prstohvat cimeta
prstohvat đumbira

Priprema:

Uključite pećnicu na 200 stupnjeva kako bi se zagrijala dok pripremite jabuke. Lim na kojem ćete peći jabuke prekrijte papirom za pečenje. U posudi pomiješajte limunov sok s vodom. Operite jabuke, ogulite ih i narežite na vrlo tanke listiće. Dodajte listiće u posudu s limunovim sokom i vodom i ostavite ih nekoliko trenutaka dok ne postanu smeđe. Izvadite ih iz tekućine i posložite na papir za pečenje, tako da se ne dodiruju. Pospite cimetom i đumbirom. Pecite ih sat vremena s jedne strane pa okrenite na drugu stranu i pecite još sat vremena. Ako listići nisu dovoljno suhi pecite ih još 10 do 15 minuta. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade. Kada se ohlade, spremite ih u nepropusnu posudu i pohranite. Izvrsne su kao zdrave grickalice koje možete ponijeti kao užinu na posao. Već sutra!

čips

Ma.D.
Foto: Unsplash

Objavljeno: 12.09.2017. u 14:26

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p