PREHRANA

Kako mršavjeti cijeli tjedan?

Planiranje je najvažnije

mršavljenje
V
jerojatno se i vama nekoliko puta dogodilo da vam početkom tjedna odlično idu držanje dijete i treninzi, ali kako se tjedan bliži kraju sve pada u vodu. Na svu sreću, postoje trikovi kojima to možete spriječiti. Sve je u planiranju pa evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da mršavite cijeli tjedan.  

Planirajte treninge

Ako želite uspjeti u održavanju dijete i oblikovanju tijela, morate unaprijed planirati treninge. Nemojte na početku tjedna pomisliti da ćete otići određene dane na trening, ako to niste zaista planirali, jer uvijek će nešto drugo upasti i vaš trening će propasti. Planirajte tjedan za tjedan. Svaki trening upišite u kalendar i tako ćete imati raspored za taj tjedan. Ako treninge izvodite na otvorenom, u kalendar si možete napisati i prognozu i prema tome odrediti dane za trening. Rutina je jako važna ako želite smršavjeti i isklesati tijelo i to uvijek morate imati na umu jer ako se dobro ne organizirate vikend će doći, a vi nećete odraditi treninge.

mršavljenje

Stavite opremu na jedno mjesto

Koliko vam se puta dogodilo da planirate taj dan na trening i sjetite se da ste kod kuće zaboravili opremu? Najbolje je da pripremite svu opremu na jedno mjesto, tenisice, odjeću, vodu...Stavite torbu s opremom kraj vrata kako bi se sjetili ponijeti je. Ako volite vježbati sa slušalicama, nedjelja je odličan dan da si pripremite novu play listu za vježbanje. Tako ćete se svaki prvi trening u tjednu veseliti novoj glazbi! 

Planirajte svoje obroke 

Ako dobro ne isplanirate obroke za cijeli tjedan lako ćete se poskliznuti i krajem tjedna početi jesti nešto nezdravo. Planirajte obroke za svaki tjedan i lijepo sve stavite na papir. Tako ćete imati pregled cijelog tjedna i isplanirajte doslovno sve, od glavnih obroka do međuobroka. Nakon što ste sve stavili na papir odite u dućan i kupite sve namirnice koje će vam trebati taj tjedan. Svježe voće i povrće kupite od 2 do 3 puta kroz tjedan kako se ne bi pokvarilo. Na ovaj način će vam se teško dogoditi da skrenete s puta jer ćete u hladnjaku imati samo namirnice koje ste isplanirali. 

mršavljenje

Spakirajte obroke

Ako ste slijedili prethodni korak i isplanirali obroke i kupili namirnice to vam možda neće biti dovoljno da se toga pridržavate. Kupili ste namirnice, ali još uvijek su u svojoj punoj količini pa ako na posao ponesete vrećicu badema kao međuobrok možda ćete pojesti više nego što smijete. Sve spakirajte točno u komad u male posudice ili vrećice i tako nećete doći u napast pojesti cijelo pakiranje. U nedjelju si spakirajte međuobroke za cijeli tjedan i tako ćete uštedjeti na vremenu tijekom radnog tjedna kada ste u žurbi i zadnje o čemu mislite su zdravi međuobroci.

T.K.
Foto: Unsplash i Pinterest

Objavljeno: 11.11.2016. u 15:09

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p