PREHRANA

Kim Kardashian otkrila kako je izgubila 20 kilograma

Kim je na Atkinsonovoj dijeti stesala liniju

Kim Kardashian je nakon prve trudnoće dugo borila bitku s viškom kilograma, ali nakon što je rodila drugo dijete, sina Sainta, u nekoliko mjeseci liniju je dovela do savršenstva.

U samo 3 mjeseca koliko je prošlo od poroda, Kim je izgubila 20 kilograma od 27 koliko je dobila u drugoj trudnoći. Njen nutricionist, Colette Heimowitz, specijalist za Atkinsovu dijetu otkrio je kako je uspjela izgubiti tolike kilograme.
 
 
1. Atkinsonova dijeta - Kim ju je slijepo slijedila što znači da je jela meso, ribu i jaja bez ograničenja dok su alkohol, šećer i brašno zabranjeni. Dijeta se sastoji od 3 faze koje se stupnjevito provode kroz dijetni plan.
 
2. Proteini - Kim je u svakom obroku konzumirala proteine koje je kombinirala s vlaknima, a to je dobitna kombinacija za topljenje masnih naslaga. Također je konzumirala i dobre masnoće iz avokada ili maslinova ulja koje pospješuju mršavljenje.
 
3. Sir - Iako obožava sir, on joj je dok je mršavjela bio ograničen na samo 100 grama dnevno, a morala je ograničiti i unos kiselog vrhnja i maslaca.
 
 
4. Velik broj kalorija - Iako je gubila puno kilograma nije bila na niskokalorijskoj dijeti jer njen nutricionist smatra da izgladnjivanje nije dobro jer dovodi do prevelike žudnje za određenom hranom. Kim je unosila dovoljno kalorija pa nije dolazila u razdoblja napadaja gladi i žudnje za nezdravom hranom. Dnevno je unosila 1800 kcal, što je donja granica za dojilje. Svaki dan je jela od 100 do 170 grama proteina, 100 grama sira, 250 do 280 grama povrća i dvije žlice masnoća.
 
5. Zabranjene namirnice - Kim je na listi zabranjenih namirnica imala slatkiše, šećer, kolače, krekere, bijelo brašno i bijelu rižu.
 
6. Kila tjedno - Najzdravije je gubiti od pola do kilogram tjedno, a takvim tempom je mršavjela i Kim. Ovakav tempo sprječava da se dogodi jo-jo efekt i da se izgubljeni kilogrami vrate. 
 
Ako slijedite sva ova pravila, sigurni smo da ćete gubiti kilograme jednakom brzinom kao i Kim, samo pazite da ne pretjerate, jer pravila je puno i pomalo su rigorozna.
 
T.F.
Foto: Instagram i Getty Images
Objavljeno: 26.03.2016. u 10:57

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p