PREHRANA

Koja pića naručuju fit djevojke na ljetovanju?

Izgledaju li zato tako dobro?

zdrava ljetna pića

Da, ne biste vjerovali, ali i fit žene piju nešto drugo osim vode s limunom i zelenog čaja. Ipak i one izlaze i zabavljaju se, a opet imaju besprijekorna tijela. Otkrili smo koja to pića naručuju fit žene na ljetovanju, a da ih ne debljaju.

Kreativni barmeni osmislili su stotine vrsta koktela, no svima je zajedničko da imaju stotine i stotine praznih kalorija. Ako vidite da se u koktel ubacuju sastojci poput sokova, sirupa, šećera, slatkog vrhnja ili pak meda znajte da je takvo piće ubojica za vašu liniju. Donosimo vam pet prijedloga pića koja ne sadrže enormne količine kalorija te ćete ih s užitkom moći konzumirati ovog ljeta.

zdrava ljetna pića

Kokteli od svježeg voća

Ako za barom vidite da barista koristi svježe voće, naručite neki koktel u kojem je upravo svježe voće glavni sastojak. Ostali kokteli sadrže puno aromatiziranih sirupa koji imaju velike količine šećera, a velika je šansa da oni od svježeg voća sadrže manje loših sastojaka. Voće je zdravo u svim kombinacijama pa zašto ne bi uživali u njemu na malo drugačiji način?

Čista votka

Iako vam se čini da je votka bogata kalorijama, u usporedbi s drugim pićima i nije tako strašno pa 25 mililitara votke sadrži 55 kalorija. U usporedbi s čistom votkom, one aromatizirane imaju puno više šećera i kalorija pa je čista najbolji izbor. Naravno ne pretjerujte ni s običnom votkom ako pazite na liniju.

Vino

Ako se odlučite za klasično vino nećete morati razmišljati sadrži li aditive, šećerne sirupe i pojačivače okusa. Vino je definitivno jedan od najboljih izbora za kojim možete posegnuti ako čuvate liniju, a dodatan je plus što crno vino sadrži mnoge antioksidanse koji čuvaju srce i živčani sustav.
 
zdrava ljetna pića

Pivo 

Obično pivo nema nekih skrivenih spojeva koji bi poticali debljanje pa ako uživate u njegovom okusu, možete ga slobodno piti. Pripazite jedino na količinu, s obzirom na to da je pivo prehrambeni proizvod mogli bi dobiti kilograme ako ga konzumirate u pretjeranim količinama. 

Tekila

Tekila sadrži agavin sirup, a znamo da je on ključan sastojak prehrane fit ljudi. Agavin sirup je prirodno sladilo koje ne podiže šećer u krvi kao običan šećer. Tekila ima odličan okus pa kada je pijete nemate potrebu obogaćivati je okusima umjetnih sirupa. Još jedna prednost je što tekila ne uzrokuje napuhnutost pa ćete je moći piti i prije odlaska na plažu.
 
T.K.
Foto: Pexels
Objavljeno: 15.07.2016. u 15:16

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p