PREHRANA

Koje je zamrznuto povrće uvijek dobro imati u hladnjaku?

I kako uz pomoć njega do brzog i zdravog obroka
hrana
Zamrznuto povrće najbolji je spas kada želite napraviti brzo, zdravo i ukusno jelo. Povrće možete pripremiti na razne načine pa su vam samim tim, sjajna jela nadohvat ruke. 

I ne, nema bojazni da je riječ o povrću koje nije zdravo (zato što je zamrznuto). Ako je vjerovati stručnjacima, ovo je povrće, osim što je jeftinije i dostupnije, zamrznuto kada je bilo svježe ubrano tako da ga bez brige možete pripremiti i obogatiti svoje recepte. Lista povrća koju donosimo u nastavku pomoći će vam da lakše osmislite svoje obroke. Zimi smo nekako više raspoloženi za variva pa će vam kratki savjeti za pripremu jela možda baš dobro doći. 
 
Grašak
Na tavi zagrijte maslac, dodajte češnjak, sol, papar i komadiće slanine. Dodajte kuhani grašak i integralnu tjesteninu ili rižu. Jelo posipajte parmezanom i poslužite.

Kukuruz
Kao dodatak uz crveni grah, maslinovo ulje, češnjak, sol i papar, ali i kao dodatak kuhanoj riži ili dio punjenja za obožavani burrito ova će namirnica sjajno upotpuniti vaša najdraža jela. 

Hrana
Kelj pupčar
Pirjajte piletinu u maslinovom ulju s češnjakom. Skuhajte kelj pupčar i dodajte piletini. Posolite, popaprite i dodajte par kapi aceta balsamica koji se inače koristi kao dodatak salatama.
 
Zelene mahune
Kuhajte ih ili pirjajte na maslinovom ulju i češnjaku. Dodajte začine, sol i papar. Ovisno o tome koju ste radnju odabrali, mahune možete napraviti kao varivo ili kao salatu. Možete ih čak i izrezati na trakice (ili kako vam odgovara) i dodati ih namirnicama koje inače koristite za wok

Brokula 
Pirjajte ju na maslinovom ulju. Dodajte sol i crvenu papriku. Možete ju usitniti u blenderu i napraviti gustu i kremastu juhu. Prije posluživanja posipajte ribanim sirom - škriljevac ili cheddar.

Hrana 
Sjeckani špinat
Pirjajte ga na maslinovom ulju. Dodajte češnjak, sol, papar i malo vrhnja za kuhanje ono koje inače dodajete u omiljenu tjesteninu. Ovako pripremljeni špinat možete dodati i u ukusnu frittatu koju pripremate za doručak ili večeru.

Cvjetača 
Pirjajte ju na tavi s maslinovim uljem. Dodajte sol i češnjak. Možete ju i skuhati ako ćete cvjetaču pripremate kao salatu. Dodajte malo octa i aceta balsamica. Izvrsna je i kao zapečeni prilog. Nakon što ju skuhate dodajte na nju krušne mrvice i vrhnje. Stavite ju u pećnicu i lagano zapecite.  

Foto: Unsplash
Objavljeno: 26.01.2018. u 10:32

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p