PREHRANA

Lagani ručak od tikvica i rajčica

Fine lađice od tikvice punjene rajčicom i sirom

Ako volite okus pizze, a ipak se suzdržavate da je ne jedete svaki dan jer ipak nije najzdravija, mi vam donosimo super jednostavan recept za lađice od tikvica punjene mozzarellom, parmezanom i rajčicom te aromatizirane origanom.

Sastojci:

6 manjih tikvica
1 žlica maslinova ulja
1 češanj češnjaka, sitno sjeckan
malo soli i svježe mljevenog crnog papra
1 šalica sosa od rajčica
1 1/2 šalice isjeckane mozzarelle
1/3 šalice naribanog parmezana
1/2 šalice mini salame
2 žlice nasjeckanog svježeg origana

 
Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i stavite papirom za pečenje na pleh.
2. Oprane tikvice izrežite na pola po dužini.
3. U zdjeli promiješajte maslinovo uljem i češnjakom i zatim kuhinjskim kistom lagano pređite preko gornje strane svih tikvica. Posolite ih i popaprite po želji i zatim dodajte na svaku malo sosa od rajčice. 4. Pospite tikvice ravnomjerno s mozzarellom i zatim s parmezanom.
5. Na vrh tikvica stavite kriške salame i pecite u zagrijanoj pećnici od 12 do 18 minuta. Izvadite ih ovisno o tome kakve tikvice želite, hrskave ili mekanije.
6. Izvadite iz pećnice i pospite nasjeckanim svježim origanom. Poslužite toplo.

tikvice

tikvice 
Dobar tek!

Recept: cookingclassy.com
Foto: Pinterest
Objavljeno: 29.05.2016. u 09:57

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p