PREHRANA

Laganija verzija princes krafni

Poznata slastica u zdravijem izdanju

Princes krafne, poslasticu vanilija arome malo tko ne voli i jedan su od klasika u slastičarstvu. Neki tvrde da su komplicirane za napraviti zbog osjetljivog tijesta, ali mi vam donosimo detaljne upute uz koje će vam princeze ispasti savršeno. Ova verzija nešto je laganija od klasičnih jer sadrži proteinski prah i integralno brašno. Uživajte u nešto laganijoj verziji klasične poslastice.

Sastojci za tijesto:
1/2 šalice vode
1/4 šalice maslaca
prstohvat soli
1/4 šalice bijelog brašna
1/4 šalice integralnog punozrnatog brašna
2 velika jaja
1 žličica ekstrakta vanilije 
1/2 žlice šećera

Krema:
300  ml vrhnja za šlag
1/4 šalice proteinskog praha od vanilije
 
Opcionalno: šećer u prahu za posipanje
 
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite lim papirom za pečenje i stavite ga sa strane. 
2. Na srednje jakoj vatri zagrijavajte vodu i maslac. Miješajte dok se maslac ne otopi.
3. Dodajte sol, a zatim brašno. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto i zatim uklonite s vatre i pustite da se ohladi.
4. Pomoću ručne miješalice u prethodnu smjesu, dodajte jaja jedno po jedno. Dodajte ekstrakt vanilije i šećer i tucite dok sve ne bude potpuno glatko. Tijesto mora biti elastično.
5. Na pripremljeni lim pomoću žličice stavljajte male kružiće od tijesta, trebalo bi vam ispasti oko 6 komada. Nemojte spljoštiti kružiće, moraju biti visoki. 
6. Pecite od 20 do 25 minuta ili dok vrhovi nisu zlatno smeđe, a središte potpuno suho.
7. Oko 3 do 4 minute prije nego što su gotovi, izbušite na svakom rupicu u sredini pomoću čačkalice i vratite u pećnicu. 
8. Izvadite krafne iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade. Koristeći nož za kruh, prerežite svaku krafnu po sredini. 
9. U međuvremenu, lagano istucite vrhnje za šlag i u njega dodajte proteinski prah. Prebacite kremu u slastičarsku vrećicu i punite donji dio krafne te ih poklopite gornjim djelom. Po želji pospite šećerom u prahu. Ostavite ih nekoliko sati u hladnjaku da se tijesto opusti, a krema stisne.
 
Uživajte i dobar tek!

Recept: Chelsea's Messy Apron
Foto: Instagram

Objavljeno: 26.03.2016. u 10:07

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p