PREHRANA

Ljetna slastica koja ne deblja

Zdravo i slasno - moguće je!
ice cream 
Čak i ljeti, nezamislivo nam da se nakon konkretnog obroka malo ne zasladimo, zar ne? No, pojesti tri reda čokolade ili dvije kuglice sladoleda i nije neka opcija kad dolazi sezona golih nogu i trbuha koji trebaju izgledati savršeno.

Kad bi barem postojala slastica koja je zdrava, ukusna i da ne deblja, pomislit će mnogi od nas sjetno razmišljajući o sladolednom kupu koji se topi pod suncem u nekom dalekom, egzotičnom kraju. No, imamo rješenje za vas - tropsku egzotiku moguće je dovesti u svoj dom ovim slasnim receptom. Preukusni sladoled od banane čeka na vas!
 
icecream
Baza ovog sladoleda je baš to - banana. Nekoliko banana razrežite na pola, svaku odrezanu polovicu nataknite na štapić od sladoleda, te ih zamrznite na barem tri sata dok ne budu zadovoljavajuće tvrde. Kad se banane dovoljno zamrznu, izvadite ih van. Nožićem ili špatulicom na njim namažite jogurt, maslac od kikirikija ili badema, ili niskomasni puding, te po tome rasporedite mljevene orahe, kokosove mrvice, grožđice, brusnice ili goji bobice - što god poželite. Kad je ovaj korak gotov, preostaje vam samo postaviti banane natrag u zamrzivač na nekoliko sati, i onda su spremne za jelo. U slast!
 
ice cream
J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 14.06.2015. u 11:19

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p