PREHRANA

Namirnice koje brišu celulit

Krenite na vrijeme u borbu s celulitom!

Iako smo kalendarski još uvijek u zimskom periodu, proljetni i ljetni dani doći će prije nego što očekujete, a samim time i promjena garderobe. Ono što se mnogima dogodi je činjenica kako prekasno započnu brigu o svom tijelu te se nađu u neugodnoj situaciji koja je posljedica nezadovoljstva vlastitim fizičkim izgledom. Kako biste doskočili tom problemu, upravo sada je krajnje vrijeme da krenete u borbu s nepravilnostima koji vam smetaju te čine nezadovoljnima.

Celulit je pojava koja pogađa apsolutno sve žene, neovisno o težini ili fizionomiji. Sigurni smo da ste više od nekoliko puta vidjeli vitke djevojke s ovim problemom te se zapitali kako to da upravo one imaju celulit. Kao što smo naglasili, celulit ne mora biti posljedica prekomjerne težine već nastaje kao posljedica loše i nepravilne prehrane te pasivnosti, odnosno ne prakticiranja tjelovježbe. Celulit je zapravo potkožna naslaga masnog tkiva kojeg karakteriziraju neugodne udubine i kvržice koje su vidljive okom, ali i opipljive. Celulit se u većini slučajeva pojavljuje u periodu puberteta te je gotovo uvijek posljedica nepravilne i nezdrave prehrane. Kao posljedica povećanja volumena stanica masnog tkiva, dolazi do poremećaja prilikom izlučivanja toksina iz tijela, što sprječava normalan protok krvi i limfe, no dobra vijest je da postoje namirnice koji su odlični saveznici u borbi protiv 'narančine kore'.

@sarahs_day

Ono što trebate zaboraviti prilikom kretanja u borbu s celulitom je masna, pržena i brza hrana, ugljikohidrati i hrana s velikim udiom šećera, no usprkos tome prehrana protiv celulita je jednostavnija no što to možda na prvi pogled izgleda. Ono prvo što trebate uvesti u svoju prehranu je povrće i to u velikim količinama. Vitamin C odlična je pomoć u borbi protiv celulita, lisnato zeleno povrće sadrži jako veliki, udio stoga kao prilog konzumirajte blitvu, kelj, brokolu ili prokulice; dobra vijest je što nema određeno povrće koje morate jesti, već zaista možete konzumirati ono što vam je najukusnije. Kupine, brusnice, borovnice i ostalo bobičasto voće također se preporučuje kada hranom želite riješiti problem celulita. Kalij i magnezij uz vitamin C odlično djeluju na neugodne nakupine te ih prirodnim putem, odnosno hidratacijom tjeraju van iz organizma. Kada već govorimo o voću, banane su voćka koja se iznimno preporučuje zbog kalija koji sprječava zadržavanje vode u tijelu te također ananas koji sadrži korisne enzime koji ubrzavaju probavu te potiči cirkulaciju. Što se tiče napitaka, preporučuje se zeleni čaj, jabučni ocat i povećane količine vode. Iako je za potpuno rješavanje celulita potrebna fizička aktivnost, budete li konzumirali navedene namirnice uvelike ćete smanjiti njegovo prisutnost i preventivno djelovati na stvaranje novog.

Objavljeno: 22.02.2019. u 15:16
Tagovi: Celulit

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p