PREHRANA

Plavi latte novi je must have napitak!

Blue algae latte novi je trend u zdravoj prehrani
blue latte
N
akon što su bezbrojne šalice matcha lattea doslovno pokorile društvene mreže, red je da se maknu u stranu i svoje mjesto prepuste blue algae latteu koji je još fotogeničniji nego njegov prethodnik.

Kraj prošle i početak ove godine svijet zdrave prehrane osvojio je matcha latte čiji sastojci pogoduju metabolizmu, sagorijevaju kalorije, detoksiciraju i popravljaju raspoloženje. Nakon matche, svojih pet minuta slave doživjela je i klorofilna voda pa zatim i tostovi s namazima poput jednoroga, a sada smo na Instagramu zapazili plavu kavu kao it zdravi napitak.

blue latte
blue latte
Priča o blue algae latteu započela je u malom coffee shopu Matcha Mylkbar u Melbourneu gdje su kombinirali kokosovo mlijeko, agavin sirup, limun, đumbir i prah plave alge i dobili plavi napitak koji još nazivaju i simpatičnim nazivom - Štrumpf latte. Iako u njemu nema kave, ovaj napitak postao je popularan upravo zbog algi koje imaju slična svojstva kao zrna kave. Plava alga je bliska moćnoj spirulini i ima velik broj nutrijenata, puna je antioksidanasa i djeluje protuupalno. Za sada još nismo doznali možemo li prah plave alge kupiti kod nas, ali postoji plava verzija spiruline u prahu koja bi bila odlična zamjena i bojilo za vaš plavi latte.

blue latte

blue latte
Na stranu plava alga, ovaj novi hit napitak je i bez nje jako zdrav. Kokosovo mlijeko sadrži zdrave masnoće dok je agavin sirup odličan zaslađivač jer ima niži glikemijski indeks od šećera, a limun i đumbir dobri su za podizanje imuniteta. Izgleda kako se trendovi zdrave prehrane u posljednje vrijeme kreiraju prema kriteriju izgleda, odnosno čini se kako je jedino važno hoće li neko jelo uspjeti iznjedriti bezbroj Instagram worthy fotografija. Usprkos tome, dobra vijest je da se promoviraju zdravi sastojci pa premda i u svrhu dobre fotografije.

T.K.
Foto: Instagram
Objavljeno: 31.03.2017. u 12:52

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p