PREHRANA

Ratatouille lađice od tikvica

Zdravi ljetni ručak

ratatouille 
Tikvice su ultimativno ljetno povrće koje se može pripremati u bezbroj kombinacija. Ovoga puta donosimo vam ratatouille lađice punjene patlidžanom, rajčicom i mozzarella sirom. Ovo jelo možete poslužiti kao lagani ručak ili prilog.
 
Sastojci:
2 tikvice, prepolovljene po dužini i izdubljene
3 žlice soka od rajčice
1 glavica luka, nasjeckanog
2 češnja češnjaka, naribanog
1 patlidžan, narezan na kockice
2 rajčice, sjeckane
1/4 šalice nasjeckanog peršina
sol i papar
1/3 šalice isjeckanog mozzarella sira

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i izdubite tikvice. Izdubljeni dio sačuvajte.
2. Na tavi zagrijte sok od rajčice i dodajte luk te pržite 5 minuta. Dodajte češnjak i pržite još minutu i zatim dodajte ostatke izdubljene tikvice te pržite 5 minuta. Na kraju umiješajte peršin te posolite i popaprite.
3. Napunite smjesom tikvice, pospite s mozzarellom i pecite u pećnici 15 do 20 minuta.
 
Dobar tek!
 
Recept: rachaelraymag.com
Foto: Pinterest
Objavljeno: 23.07.2016. u 11:00

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p