PREHRANA

Polpetice gotove za pola sata

Vrlo jednostavni i zdravi burgeri
Burger
Ove subote vam donosimo recept za brz i zdrav ručak. U nastavku slijedi recept za sjajne vegetarijanske burgere ili polpetice. Inače, riječ je o talijanskoj deliciji koja je, vjerovali ili ne, utočište u našim krajevima pronašla u dalmatinskoj kuhinji.
 
Zbog njihove popularnosti polpete možete pronaći gotovo u svakom jelovniku. Razlikuju ih samo nazivi. Negdje se zovu burgeri, a negdje popečci. Pripremaju se od povrća, vrlo su lagano i ukusno jelo, a sjajni su i zbog toga što si kod pripreme ovoga jela možete dati mašti na volju.  

Sastojci: 

3/4 šalice kuhane heljde ili kus-kusa
1 mrkva 
200 g kuhanog bijelog graha
1 jaje
2 luka
sol, kim, papar
krušne mrvice
kokosovo ulje
integralno pecivo
salata po izboru (krastavi, rajčica)
vrhnje
(ove su namirnice dostatne za 20 manjih burgera)
 
Priprema:

Prvo u blenderu usitnite mrkvu, a zatim i ostatak sastojaka dok tekstura smjese ne postane potpuno glatka. Oblikujte burgere i zatim ih stavite u krušne mrvice pa stavite u hladnjak na 15-ak minuta dok ne budu kompaktniji. U tavu stavite kokosovo ulje i burgere pržite na laganoj vatri, sa svake strane otprilike tri minute. Kada su gotovi, poslužite ih u integralnom pecivu sa salatom po vašem izboru. Možete ih kombinirati s rajčicom, kiselim krastavcima kojima ćete dodati umak od kiselog vrhnja začinjen s vlascem i malo soli.
Foto: foodiesfeeds.com
Objavljeno: 18.11.2017. u 00:21

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p